
A Linzben megrendezett 21. Nemzetközi kenyérversenyen bizonyítottak a magyar termékek, amelyek közül egy aranyérmes és több ezüst-, illetve bronzérmes helyezést is kaptak a Vál-Völgye Pékség prémium termékei.
„Aranyérmes lett a vadkovászos burgonyás kenyerünk (nyitóképünkön), ezüst érmet hozott el a vadkovászos sokmagvas tönkölykenyér és a teszttermékünk, a kakaós kalács, amit csak most vettünk fel a kínálatunkba. A kakaós csigánk is szépen teljesített a versenyen, ezzel a bronzérmet hoztuk el” – mondta el Kenéz Krisztián, a Vál-Völgye Pékség kereskedelmi igazgatója, aki azt is elárulta, a cég első ízben vett részt a nemzetközi megmérettetésen.

A linzi kenyérversenyen elért eredmény azért is számít nagyon rangos elismerésnek, mert az Osztrák Pékszövetség rendezi, a zsűri pedig a legrangosabb gasztronómiai szakemberekből áll. Az ítészek úgy kóstolják végig a termékeket, hogy csak a kategóriát tudják, az előállítóját azonban nem, így az állag, illat és íz alapján döntenek.

Szatmári szilva és autentikus alapanyagok
A Vál-Völgye Pékség termékei négy éve vannak jelen a hazai prémium péktermékek palettáján és kizárólag minőségi, egészséges hozzávalókból készülnek. A péktermékek elkészítésekor alapkritérium, hogy a legminőségibb és legautentikusabb alapanyagok kerüljenek bele, így a lekváros párnába például szatmári szilva kerül. A cég főként a négy- és ötcsillagos szállodák és éttermek számára szállít, termékeiket pedig kizárólag fagyasztással tartósítják. A pékség hamarosan nyit a nemzetközi piac felé is.
„A tavalyi, londoni Great Taste Awards-on a pisztáciás csigánk nyert aranyérmet, ami azért is különleges, mert kelet-európai cégnek ezen a versenyen még nem sikerült aranyérmet elhoznia. A mostani díjeső is megerősítette bennünk, hogy idén nyissunk a nemzetközi piac felé, ahol szintén a prémium kategóriájú hoteleket és éttermeket célozzuk majd meg” – tette hozzá Kenéz Krisztián.
Forrás: Vál-Völgye Pékség / Koczka Máté

Őszi kalandok magasan
A via ferrata egyedülálló élményt nyújt azoknak, akik szeretik a kihívásokat, az adrenalint és a természet közelségét. A mászás során az élő természet nyugalma, a csodás táj és a friss levegő mellett, ősszel az ezerszínben pompázó lombkoronák teszik igazán különlegessé az élményt. Így a kaland nem csupán fizikai kihívás, hanem lelki feltöltődés is lehet. Cikkünkben tanácsokkal látjuk el az őszi vasalt út kalandokra vállalkozókat, és tippeket adunk a magyarországi via ferrata útvonalakhoz.