Aranyérmes lett a nemzetközi versenyen a magyar vadkovászos burgonyás kenyér

Aktív

Aranyérmes lett a nemzetközi versenyen a magyar vadkovászos burgonyás kenyér

Nem kérdés, hogy nemzetközi szinten is van helyünk prémium termékek piacán. Újabb sikernek örülhetünk: aranyérmet kapott a Vál-Völgye Pékség vadkovászos burgonyás kenyere a linzi kenyérversenyen.

A Linzben megrendezett 21. Nemzetközi kenyérversenyen bizonyítottak a magyar termékek, amelyek közül egy aranyérmes és több ezüst-, illetve bronzérmes helyezést is kaptak a Vál-Völgye Pékség prémium termékei.

„Aranyérmes lett a vadkovászos burgonyás kenyerünk (nyitóképünkön), ezüst érmet hozott el a vadkovászos sokmagvas tönkölykenyér és a teszttermékünk, a kakaós kalács, amit csak most vettünk fel a kínálatunkba. A kakaós csigánk is szépen teljesített a versenyen, ezzel a bronzérmet hoztuk el” – mondta el Kenéz Krisztián, a Vál-Völgye Pékség kereskedelmi igazgatója, aki azt is elárulta, a cég első ízben vett részt a nemzetközi megmérettetésen.

Vadkovászos sokmagvas tönkölykenyér – Fotó: vvpekseg.hu 

A linzi kenyérversenyen elért eredmény azért is számít nagyon rangos elismerésnek, mert az Osztrák Pékszövetség rendezi, a zsűri pedig a legrangosabb gasztronómiai szakemberekből áll. Az ítészek úgy kóstolják végig a termékeket, hogy csak a kategóriát tudják, az előállítóját azonban nem, így az állag, illat és íz alapján döntenek.

Kakaós kalács – Fotó: vvpekseg.hu  

Szatmári szilva és autentikus alapanyagok

A Vál-Völgye Pékség termékei négy éve vannak jelen a hazai prémium péktermékek palettáján és kizárólag minőségi, egészséges hozzávalókból készülnek. A péktermékek elkészítésekor alapkritérium, hogy a legminőségibb és legautentikusabb alapanyagok kerüljenek bele, így a lekváros párnába például szatmári szilva kerül. A cég főként a  négy- és ötcsillagos szállodák és éttermek számára szállít, termékeiket pedig kizárólag fagyasztással tartósítják. A pékség hamarosan nyit a nemzetközi piac felé is.

„A tavalyi, londoni Great Taste Awards-on a pisztáciás csigánk nyert aranyérmet, ami azért is különleges, mert kelet-európai cégnek ezen a versenyen még nem sikerült aranyérmet elhoznia. A mostani díjeső is megerősítette bennünk, hogy idén nyissunk a nemzetközi piac felé, ahol szintén a prémium kategóriájú hoteleket és éttermeket célozzuk majd meg” – tette hozzá Kenéz Krisztián. 

Forrás: Vál-Völgye Pékség / Koczka Máté

Ajánljuk még:

FOMO és JOMO: az internetezés veszélyei idősebb korban

Idősebb korban az internet használatának számos veszélye, csapdája van. Mostani cikkünkben két, talán kevésbé ismert, de annál gyorsabban terjedő pszichológiai veszélyről lesz szó: a FOMO és a JOMO jelenségről – mindkettő komoly problémákat rejt az idősebb korosztály számára (is). 

 

Már követem az oldalt

X