Ragyogó ruhát ölt a Gödöllői Királyi Kastélypark – ma nyílik  Erzsébet királyné fénykertje

ZónánTúl

Ragyogó ruhát ölt a Gödöllői Királyi Kastélypark – ma nyílik Erzsébet királyné fénykertje

Ma 18 órától fanfárok hangjára nyílik meg a Gödöllői Királyi Kastély kertje, ahova több, mint 50 darab mesés fényszobor költözik egészen március másodikáig. Ezzel az őszi esték és az ünnepi időszak romantikus vagy éppen játékos programja lehet a séta Sisi királyné kedvenc parkjában. Fényszobrok formájában jelennek meg a királyi udvar szimbólumai, tovább haladva a környékbeli vadászati hagyományok elevenednek meg, egy kifejezetten a királyné személyisége köré épített etapot is megcsodálhatunk, miközben a legkisebbeknek mesevilágot alkottak a fénykertben. A rendhagyó és ökotudatos fényinstallációhoz, közel 250 ezer energiatakarékos LED izzót és 14 kilométernyi fényfüzért használtak fel. 

Az év bármely napján minőségi program a gödöllői barokk kastély felkeresése, de az idei őszi/téli szezon új dimenziókat nyit a DECOLED páratlan és ragyogó fényparkjával. A kastélyban 1,5 hektáron és az épület homlokzatán is helyet kapnak az energiatakarékos izzók és fényfüzérek:

összesen négy tematikában készítettek fényszobrokat.

Ezek között hol maga Sisi tűnik fel pompás ruhájában, hol fényszökőkutak, alagutak, fotópontok színesítik az élményt. „Erzsébet királyné fénykertje” egyszerre ünnepe a technikai bravúrnak, a történelmi jelentőségű királyi kastélynak és persze a Sisi-kultusznak, ami vitathatatlan erővel bír a néhai monarchia területén. 

Fotó: www.storyoflights.hu

Erzsébet királyné maga volt az elegancia, a tekintély, a szépség és az önazonosság, nem csoda, hogy mai napig kultusza van, amit generációról generációra öregbít az 1955-ös német-osztrák romantikus film is, Romy Schneider főszereplésével.

Sisi rengeteget sétált a kastélyparkban, az ő lépteinek nyomán vezetnek a fényszobrok, zenei aláfestéssel, korabeli dallamokkal.

A főúri rezidencia környékének vadászataitól a legkisebbeknek szánt interaktív élményekig. Ami összeköti őket, az Erzsébet királyné élete és öröksége. Sosem látott szépségű díszkivilágítást kap maga az épület és a park két tucat fája is, köztük egy 30 méter magas, elegáns fenyő is. 

Fotó: www.storyoflights.hu

Ökotudatosság és történetmesélés mesterfokon

Fontos, hogy a DECOLED által felhasznált fények újrahasznosítás és 3D nyomtatási technológia nélkül sehol sem lennének, hiszen célkitűzésük, hogy a termelést teljes egészében felváltsa az újrahasznosítás.

Az idei 14 európai installáció mindegyike ökotudatos és teljesen egyedi.

Fotó: www.storyoflights.hu  

A „Fények mesélnek” tárgykört járják körbe, ami az alapító Poláček családnak kiemelten fontos üzenet. Hiszen nem puszta esztétikáról van szó, hanem történetmesélésről is.

A fénypark üzemeltetése során befolyt összegek egy részét a parkban a közelmúltban elpusztult fák pótlására fordítják.

Fotó: storyoflights  

Hol? Gödöllői Királyi Kastély | 2100, Gödöllő Grassalkovich-kastély, 5852. hrsz.
Mikor? 2024.október 26–2025. március 02. | hétfő-vasárnap 17:00-21:00
Részletes információ: www.storyoflights.hu

Nyitókép: www.storyoflights.hu

Ajánljuk még: