Mint két tojás – megfejtették, miért hasonlítanak egymásra a szerelmespárok

Számtalan szerelmespárral találkozni, akiknek annyira hasonlít a kinézetük, hogy ha nem ismernénk őket, nem tudnánk eldönteni, vajon rokoni kapcsolatban állnak-e egymással vagy egy párt alkotnak. Nemcsak a gesztusaik és a mimikájuk mutat hasonlóságot, de az arcvonásaik, sőt a testfelépítésük is. Ennek mögöttes okaira többször próbáltak már rájönni a pszichológusok, és úgy tűnik, most találtak egy megalapozott választ.

A kanapéról nem megítélhető a hegymászó teljesítménye – emberi sorsok a hírek mögött

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, Suhajda Szilárd május 23-án este elindult a Mount Everest csúcsára. A jeladója alapján 8795 méteren biztosan járt, ami egyedülálló teljesítmény: a magyarok közül „tiszta mászással” ő jutott a legmagasabbra a Mount Everesten. Azonban nem tért vissza. Mivel hatvan órája van az úgynevezett halálzónában, minimális esélye van annak, hogy életben találják, de a mentőcsapat elindult, s a csodában bízunk mindannyian. Erőss Zsoltot éppen tíz éve vesztettük el: a tragédia ismétlődik, de a reakcióink most lehetnek jobbak.

Híres magyarok a kozmetikai iparban – Estée Lauder, a bibliai illatok királynője és a vegyész angyal

Számos olyan magyar tevékenykedett a kozmetikai iparban, akik világhírnévre tettek szert, termékeiket az USA-tól Ázsiáig mindenhol ismerik, és igazi hollywoodi sztárok is használják. Milyen Esztert takar Estée Lauder, ki teremtette újra Dávid király csábítójának az illatát, és kiről mondta Marilyn Monroe, hogy nemcsak a testét, hanem a lelkét is képes volt gyógyítani?

„Ti vagytok az álompár. Mi a titkotok?” – Nos...

Néhány nap múlva lesz a nyolcadik házassági évfordulónk, az együtt töltött évek száma pedig már bevallhatatlanul sok. Tizenöt éves voltam, amikor összejöttünk. Ki gondolta volna azon a decemberi délutánon, hogy a gimis szerelemből egy életre szóló kapocs lesz? Sokak szerint mi vagyunk az álompár. Gyakran megkérdezik, hogy mi a titkunk. Ezen gondolkoztam el az esküvőnk évfordulójához közeledve.

A csokoládé nem kell, hogy lelkiismeret-furdalást keltsen – a bean-to-bar csokik világába kalauzolunk

A csokoládé a mindennapok része. Bekapunk néhány kockával ebéd után, megeszünk egy egész táblával, ha azt érezzük, épp összedől körülöttünk a világ. De ha egy igazán jó csokira vágysz, valószínűleg nem elég a szupermarket polcait átböngészned. Miről ismerheted fel a valóban magas minőségű csokit? Hogyan érdemes kóstolni? Mit jelent a tudatos csokoládéfogyasztás? Ezekről a kérdésekről beszélgettem Tóth-Tatai Lilla csokoládészakértővel.

„Annyiféle jó apa létezik, ahányféle ember” – apák születéséről beszélgettünk a Kispapacoaching alapítójával

Átalakulóban van az apaszerep: egyre inkább evidencia, hogy a férfi is aktívan kiveszi a részét a család életéből, a gyereknevelésből. A korábbi generációk esetében az apa elsődlegesen családfenntartó volt, és gyakran hangoztatták, hogy majd akkor foglalkoznak a gyerekkel, ha már tud focizni. Mostanra viszont egyre több férfi szeretne minőségi időt tölteni a kicsikkel, szoros kapcsolatot kialakítani velük, és részt venni a mindennapjaikban már csecsemőkoruktól. De hogyan tudnak beletanulni ebbe az új szerepbe? Mi segíti őket, ha a családi mintákhoz nem tudnak nyúlni? Egyáltalán hogyan és mikor születik meg az apa? Ezekről a kérdésekről beszélgettem Vadas János coach-csal, a Kispapacoaching alapítójával.

Játszótéri ki mit tud: mi áll az anyák közti versengés hátterében?

Aki valaha volt a gyerekével játszótéren, szinte biztos, hogy találkozott versengő anyukával. Ők azok, akik a homokozó mellett villámgyorsan kezdenek el kérdezgetni ismeretleneket, hogy a te gyereked mióta szobatiszta, mikor állt fel, és átalussza-e már az éjszakát. Olyan, mintha a kérdésekre adott válaszaid egyfajta fokmérőként szolgálnának a jóanyaság skáláján, és te minden válasszal egyre rosszabb ember lennél. De miért is jó bárkinek, hogy ezt éreztesse mással?

Kovász-szerelem: tippek, hogy a maradék kovász se landoljon a kukában

A kovászos kenyér iránti rajongásom régóta töretlen, az otthoni kísérletezésig mégis csak fél éve jutottam el. Azóta viszont heti szinten tölti meg a konyhát a frissen sült kenyér illata. A maradék kovászból pedig sorra születnek a kreatív felhasználás jegyében az újabb és újabb ételek. Hiszen ha már etetgetem, nevelgetem Karolát, biztosan nem szeretném egy cseppjét sem kidobni.

Suhajda Szilárd tiszta mászása: a hegy előtti tisztelgés és alázat egy formája

Suhajda Szilárd idén március 23-án indult útnak Nepálba, hogy a Kyocera Everest 2023 Expedíció során tiszta mászással jusson fel a világ legmagasabb csúcsára, 8 848 méterre. Ma már rengetegen próbálkoznak a Mount Everest megmászásával, akár (szinte) teljesen laikusként is befizethetünk egy utazási iroda szervezett túrájára, hogy eljussunk az alaptáborba vagy még feljebb. Mindez azonban össze sem hasonlítható azzal, amire Szilárd vállalkozott.

Már követem az oldalt

X