Az anyjuk vagyok, nem cirkuszi bohóc: ezért hagyom unatkozni a gyerekeimet
Anyaaaa, unatkozom! – ez az egyik felkiáltás, amitől minden szülőt kiver a víz. Pedig az unatkozás nem ördögtől való, fontos tapasztalási folyamat. Három gyerekem van, mindhárom szokott unatkozni. Azt hiszem, kellő tapasztalattal rendelkezem már e téren. Javaslok néhány (nekünk) bevált módszert, hogy ne kelljen cirkuszi bohócként minden egyes percükben szórakoztatni az utódokat. 
Panelből tanyára: ilyen az élet 150 állattal, egy férjjel és egy gyerekkel

Szabadság, mindennapi boldogság, végtelen türelem, határtalan nyugalom, valamint óriási lemondás – ezt jelenti Nagy Anitának a felelős állattartás. Nap mint nap jelesre vizsgázik ebből, pedig nem kis terhet vett a nyakába: hátrahagyta megszokott életét, és családjával együtt egy tanyára költözött. Ma már százötven állatról gondoskodnak.  

Pelenka-matek: mosható vagy eldobható a jobb? Kiszámoltuk!
Melyik pelenka éri meg jobban: a mosható vagy az eldobható? Melyik igazán környezetbarát? Víz, áram, mosószer, vasalási idő kontra műanyag-újratermelés és az űrből is jól látható ökológiai lábnyom. Mennyi az annyi? Tantermen kívüli matematikaóra következik.
20 éve lett volna igazán jó, de most is életmentő: 10 millió fát ültetnek, ha segítesz
A legalkalmasabb időpont egy fa ültetésére húsz évvel ezelőtt volt. A második legalkalmasabb időpont most van. Egy fa gyökerei mindig emlékeztetnek arra, honnan jövünk, ágai pedig megmutatják, hová érkezhetünk. A fa nemcsak ökológiai szempontból oszlopos tagja világunknak, hanem szimbolikusan is sokat mesél nekünk. A 10 millió Fa civil szervezet e kettőt szem előtt tartva jött létre. Az alapító-ötletgazdával, Bojár Ivánnal beszélgettem.
 
Nem kérkedik sofőr vezette luxusautójával – Sir Anthony Hopkins értékesen van jelen a közösségi médiában
Egy ünnepelt világsztár, aki kétségkívül a filmtörténelem meghatározó alakja. Egy őstehetség, aki képes volt otthon átaludni saját Oscar-díjának átadóját. Egy idős bácsi, aki féltve őrzi magánéletét. És egy lendületes férfi, aki nyolcvanhárom évesen oly természetességgel szórakoztat bennünket a mozivásznon kívül is, hogy azt tanítani sem lehetne. Ő Sir Anthony Hopkins.
Épületek, ahova a lélek már hálni sem jár
Meghökkentő látvány minden egyes magára maradt, pusztuló ingatlan, amelyek falai között korábban zajlott az élet. Omladék gyárak, hanyatló hotelek, hátrahagyott kórházak és óvodák hevernek országszerte üresen. Képes riportunk.
Szeretettel búcsúzik a mi örök ovinktól: FogkefeAnya, EsernyőAnya és SzőlőAnya
Ugyanolyan gombóc növekszik most a torkomban, mint amikor először kellett otthagynom a gyerekeimet az óvodában. Akkor az első elválás miatt kerülgetett a sírás, most a végső búcsú miatt vagyok szomorú. Iskolába ballagnak ovis gyerekeim, és hamarosan már csak távolról integethetünk a nyugalom szigetének. Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk.