20 éve lett volna igazán jó, de most is életmentő: 10 millió fát ültetnek, ha segítesz
A legalkalmasabb időpont egy fa ültetésére húsz évvel ezelőtt volt. A második legalkalmasabb időpont most van. Egy fa gyökerei mindig emlékeztetnek arra, honnan jövünk, ágai pedig megmutatják, hová érkezhetünk. A fa nemcsak ökológiai szempontból oszlopos tagja világunknak, hanem szimbolikusan is sokat mesél nekünk. A 10 millió Fa civil szervezet e kettőt szem előtt tartva jött létre. Az alapító-ötletgazdával, Bojár Ivánnal beszélgettem.
 
Nem kérkedik sofőr vezette luxusautójával – Sir Anthony Hopkins értékesen van jelen a közösségi médiában
Egy ünnepelt világsztár, aki kétségkívül a filmtörténelem meghatározó alakja. Egy őstehetség, aki képes volt otthon átaludni saját Oscar-díjának átadóját. Egy idős bácsi, aki féltve őrzi magánéletét. És egy lendületes férfi, aki nyolcvanhárom évesen oly természetességgel szórakoztat bennünket a mozivásznon kívül is, hogy azt tanítani sem lehetne. Ő Sir Anthony Hopkins.
Épületek, ahova a lélek már hálni sem jár
Meghökkentő látvány minden egyes magára maradt, pusztuló ingatlan, amelyek falai között korábban zajlott az élet. Omladék gyárak, hanyatló hotelek, hátrahagyott kórházak és óvodák hevernek országszerte üresen. Képes riportunk.
Szeretettel búcsúzik a mi örök ovinktól: FogkefeAnya, EsernyőAnya és SzőlőAnya
Ugyanolyan gombóc növekszik most a torkomban, mint amikor először kellett otthagynom a gyerekeimet az óvodában. Akkor az első elválás miatt kerülgetett a sírás, most a végső búcsú miatt vagyok szomorú. Iskolába ballagnak ovis gyerekeim, és hamarosan már csak távolról integethetünk a nyugalom szigetének. Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk.
A lány, akiért Móricz Zsigmond mindent borított
Irodalmi nagyjaink is éppoly emberek voltak, akárcsak mi: szerelmekkel, magánéleti válságokkal, esküvővel, válással, újrakezdéssel, családalapítással. Móricz Zsigmond élete telis-tele volt meglepetésekkel, váratlan fordulatokkal, és megannyi rejtéllyel. Az egyik legnagyobbat úgy hívták: Litkey Erzsébet. Ő volt az irodalmi géniusz utolsó szerelme... 
Egy család, három kivételes nő: Marie Curie és lányai, Irène és Ève
Egy kétszeres Nobel-díjas édesanya, és Nobel-díjas lánya. Két nő, akik oly sokat tettek a tudományért, és miközben kimagaslóan teljesítettek egy férfiak uralta világban, a női egyenjogúságért harcoltak. Marie Curie és lánya, Irène Joilot-Curie hihetetlen életutat jártak be mindketten, és jócskán van mit tanulni tőlük. Ahogyan Curie fiatalabb lányának, Ève-nek élete is megér egy misét. Különleges anya-lányai portrénk.