„Meg kell találni a darabokat, amitől olyan a kavicsember, mintha megmozdulna” – Interjú egy kavicsművésszel
Furmen Erzsébet a természetet hívta segítségül művészetéhez: érintetlen kavicsokból készít képeket, amelyek egytől egyig békességet árasztanak, nyugalmat sugároznak, megmelengetik az ember lelkét. Olyan alkotások ezek, amikben hosszú percekre jólesően merülhetünk el. Ezeknek a különleges, statikus, mégis dinamikus, lendületes képeknek az alkotójával beszélgettem. 
Az Élelmiszerbank hétvégén személyesen és online is várja az adományozókat!
A 2020-as évben talán méginkább szükség van a különböző adománygyűjtésekre, ám az ebben dolgozó önkéntesek munkáját jócskán korlátozta a koronavírus-járvány. Hétvégén az Élelmiszerbankon keresztül segíthetünk a nélkülözőknek, az ország 250 pontján vásárolhatunk nekik tartós élelmiszert. Részletek az interjúban.
Egyszer örökbe fogadunk, máskor örökbe adunk
Ötödik rész, amelyben arról írok: miként lett nyári lakunk valóságos állatkórház, egy szeretetteli macskamentő-, majd örökbeadó-központ. Bingó és Pipacs mellé érkezik két meglepetésvendég, akik mintha tudták volna, hova kell jönniük...
„Sok szó esik neves férfiakról, de a nők háttérbe szorultak” – Híres nőkről írt mesekönyvet Kertész Edina
A gyerekeknek szükségük van példaképekre. Nőkre és férfiakra egyaránt. Ahogyan a meséknek is óriási feladatuk van a kisebb korosztály mindennapjaiban. A kettő zseniális ötvözése az a gyermekkönyvsorozat, amely példaértékű, kimagasló teljesítményt nyújtó, magyar hírességekről szól. Kertész Edina a nőkre fókuszált, s így születtek mesék világklasszis, magyar női alakokról. 
Autista gyermekéről írt dalt a Pokolgép zenekar gitárosa – és nekünk elmesélte, miért boldog kisfiú Csongi
A napokban jelent meg Z. Kiss Adrienn „A szeretethez nem kellenek szavak” című könyvének méltó folytatása, a „Leszek én a hangod…”, amely egy autista kiskamasz mindennapjairól szól. A szerző férje, Z. Kiss Zalán meghatóan őszinte dalt írt mellé, ami idősebbik fiuk, Csongor autizmusa kapcsán született meg. Most az édesapával beszélgettem arról, hogyan varázsolnak a száz meg száz megpróbáltatás ellenére hétköznapi nehézségekből csodaszép, ünneplőbe öltözött mindennapokat. 
 
Celeb- és sztárkutyák, akiket megérdemelten imádunk évtizedek óta
Számtalan kiváló munkakutya vagy négylábú celebritás létezik, akik méltán lettek a világ leghíresebb kutyái. Szeretett családtagjaink, legjobb barátaink, hű társaink, akik sokszor az életükkel fizetnek azért, hogy bennünket megvédhessenek. Összeszedtük, kik azok az ebek, akik története még gazdáiknál is ismertebbé tették őket. 
„Ügyvéd vagyok, nem ügyvédnő!” – Dr. Ungár Margit élete ma is tanít
Egy lány, aki mindig kitűnt tanulmányi teljesítményével. Egy fiatal hölgy, aki mások által nevetséges álmot dédelgetett. Egy felnőtt nő, aki látszólag oly könnyedén szökellt a célig, akár egy gazella. Egy asszony, aki nemcsak magáért, hanem minden nőért kiállt, egyenlő jogokat követelve maguknak. Egy korának kivételes szakembere, aki a mai napig tananyag a jogi egyetemeken, de utolsó éveit mélyszegénységben tengette. Dr. Ungár Margit, az első magyar női ügyvéd portréja. 
Őszi begubózás három gyerekkel: a feladat adott, a kivitelezés nehezebb
Nyolc éve, amióta megszületett első gyermekünk, nem volt alkalmunk arra, hogy férjemmel együtt kipihenjük magunkat. De ha már így alakult, ez arra ösztönöz mindkettőnket, hogy a nagy hajtás közepette olykor elcsenjünk némi elmélkednivaló időt. Akár három kiskorúnk társaságában – merthogy velük is lehet. 
„A szociális munka nem arról szól, hogy könnyes szemmel segítünk a bajbajutottakon!”
November 12-én tartják világszerte a szociális munka napját, ami arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet erre, az olykor láthatatlan, mégis jelentőségteljes hivatásra. Ez alkalomból beszélgettem a harminc éve szociális munkásként tevékenykedő Vajda Zsolttal. Szó esett az igen sokrétű pálya szépségeiről és nehézségeiről, a csekélyke mennyiségű sikerélményről, s hogy van-e egyáltalán megoldása a szerteágazó társadalmi problémáknak. Interjú.