Egy húszéves, szerelmes összetartozás története
„A hullámvölgyek mutatják meg, hogy megy-e a másik nélkül vagy sem. És egy idő után megtapasztalod, ha valaki szeret, ha valakivel összetartozol, az talál okot, a legrosszabb helyzetben is, hogy maradjon.” Egy húszéves összetartozás, Újvári Klára és Farkas Gábor szerelmének története.
„Túl a hetvenen, még mindig vágyom új kihívásokra” – Sipos Zsóka óvónő és mozgásterapeuta története
Talpig sárga, piros virágos ruhában fogad. Mosolyog, és izgul. De amint mesélni kezd, erő és magabiztosság járja át, „szerencsésnek érzem magam. Pedig nem adattak meg nagy és rendkívüli dolgok az életemben.” Aki szerint sosincs késő: ötvenhét évesen másoddiplomázott, és hatvannyolc évesen elkezdett tangót tanulni – Sipos Zsóka nagymama, óvónő, és mozgásterapeuta története.
„Valami új, valami régi és valami kék.” Sokat zuhantam, hogy földet érjek, és azzá váljak, aki lenni szeretnék

A történetek, amikkel találkozom, amiket megismerhetek, erőt adnak és reményt, hogy létezik szerelem, hogy mennyire tudunk szeretni, hogy mekkora őrültség, elszántság és szeretet kell ahhoz, hogy egy életre igent mondjunk annak, annak az egyetlennek… Kaposi Judit jogász és esküvőiruha-tervező mesél, aki bátran mondhatná: ezerszer inkább zuhannék, mintsem soha ne érjek el sehová.

A belénk égett történetek nyoma
Vannak szavak, történetek, amik valamiért belénk égnek. Ha akarjuk sem tudjuk ezeket elfelejteni. Talán azért, mert éltetnek, vagy mert egykor úgy meggyötörtek. Van egy nő, Pap Éva, aki a férjét megismerve egy különös családi legendába csöppent, és nem tudott tőle szabadulni – megírta hát egy könyvben. Erről a könyvről, a hihetetlen szerelmi háromszögről és annak tragédiájáról már írtunk egy cikkben, ami kapcsán kikristályosodott: az írónő életét, gondolatait is ismerni érdemes. Alább az ő szavai, az ő története következik – kevesebb fikcióval, mint ami a könyvben van, cserébe ugyanolyan mélyen, igazan és szépen.
Volt egyszer egy fiam – sosem láttam, de rengeteget köszönhetek neki
Szürkéskék szemében kedvesség, valódiság és ismeretlen mélységek rejlenek. Félelem, fátyol és ítélkezés nélkül néz a világra, arra a világra, aminek egykor úgy érezte, az összes fájdalmát cipeli. Egy átélt tragédia során vált felnőtté, erőssé, olyan valakivé, aki mára másoknak is erőt ad a történetével. A Pilates másképp stúdió alapítója, kétgyerekes édesanya, feleség, nő, Csepely Tímea története.
„Nem a haláltól féltem, hanem a hiánytól, amit bennük hagyok” – egy rákbetegségből gyógyult édesanya emlékei
„Nem szeretem azt a bölcsességet, hogy élj úgy, mintha minden nap az utolsó volna. Nekem kell a holnap, hogy tervezhessek, vagy legalább gondolhassak a másnapra. Mindig abban bíztam, hogy a holnap jobb lesz, minden naphoz így álltam” – meséli Sárosdy Zsuzsanna, aki végigjárta azt az utat, amitől szinte mindenki retteg, és amire mégis oly sokan rálépni kényszerülnek. Zsuzsa meggyógyult, magára talált, festeni kezdett. Most pedig elmesélte, min ment keresztül.

Már követem az oldalt

X