Az apámhoz mentem feleségül? – avagy miért rizikós döntés a család ismerete nélkül párt választani?

...Feleségével néha összefut a házban megvitatni egy-egy dolgot, elviszi a fodrászhoz, megy vele családi vizitre, és ha az megkéri, még a szemetet is leviszi. Ám világukat mintha mégis leginkább külön élnék, a közös dolgokat valami láthatatlan megegyezés működteti. A köszönésen és elköszönésen kívüli alkalmaktól eltekintve nem látok a házban ölelést, és sosem hallom, hogy „szeretlek”. Hányszor lehet ugyanannak a történetnek áldozatul esni?

„Mintha az éves, egy hónapig tartó »menzeszem« lenne” – magyar muszlim szemmel Ramadánról
A Ramadán havi böjt olyan, mint a nők életében a menstruáció: rendszeres ciklikussággal tűnik fel, az első napokban némi fizikai kényelmetlenséggel jár, szerepe pedig a befelé figyelés és számvetés – lenne, ha képesek volnánk egy kicsit néha csendben maradni. Csányi Timea magyar muszlimként mesél, milyen az iszlám száraz böjttel töltött hónapja itthon, és azon elmélkedik, miért lenne olyan nagy szükség - vallástól függetlenül – az ilyen időszakokra.
„Nem értették, hogy két diploma után tényleg ugri-bugrival akarok foglalkozni?!” – Interjú Almásy Csilla gyógytornásszal
A teljesértékű és fájdalommentes mindennapokhoz gerinc kell: egészséges izomzat, jó tartás és kellő odafigyelés, hogy sokáig őrizhessük mindezt. Almásy Csilla felnőtt fejjel ismerte fel ennek fontosságát, és azóta is azon dolgozik, hogy az országban minél többen odafigyeljenek magukra és az egészségükre. Harmincon túli karrierváltásról, egyetemi tanulmányokról, sikeres vállalkozásról, és persze gerincről, mozgásról beszélgettünk vele. Interjúnk.
X
Már követem az oldalt