„Monspart Sarolta a szívemben még mindig fogja a kezem” – beszélgetés a Cor-Way módszer alapítójával
„Játékosság és sokszor a szarkasztikus humor kell ahhoz, hogy az életet bírjuk és elbírjuk” – vallja Molnár Renáta, egy különleges, komplex egészségfejlesztő program alapítója. Már gyerekként indíttatást kapott, hogy tegyen mások egészségéért, egész életében eszerint járt el, mégis csak fia súlyos műtétje és saját balesete után talált rá igazi útjára, a Cor-Way-re. Elmesélte, hogyan. 
Újrakezdés és országváltás egy gyermek elvesztése után: a Wheeler-Mezei család története
Vegyes házasság külföldön, kisgyermekhalál, (haza)költözés Magyarországra, örökbefogadás, kávézó nyitása – ezek Wheeler-Mezeiék legutóbbi öt évének címszavai. Amikor másfél éve beszélgettem Virággal és Jamesszel, már Tiszadobon éltek, és a kert végében található faházból kialakítottak egy kiadható szállást, de még mindig a hazaköltözés ügyes-bajos dolgait intézték. Nemrég viszont nyitottak egy közösségi kávézót és örökbe fogadtak egy két és fél éves kislányt. Most újra leültünk, hogy meséljenek nem mindennapi életükről.
Tabudöntő színező, avagy hiánypótló segítség a babára vágyóknak és babát váróknak
Vajon létezik olyan, hogy ideális szülés? Mit is szeretnének az anyák és hogyan tudnak arra felkészülni, mi segít nekik ebben? Hol van a szülés-születés-történetben az apa? És mi jó a babának? Hogyan találnak rá külön-külön és együtt is a számukra legmegfelelőbb változatra az alternatívák között? Nyár elején elkészült egy különleges és hiánypótló kiadvány, ami ezekben a kérdésekben igyekszik támpontokat nyújtani: információt ad az elmének és kikapcsolódást, megnyugvást a léleknek. A három szerzővel beszélgettünk.
„Gyerekkorom képe a görcsbe rándult gyomor, de már nem érdekel, hogy apám alkoholista volt”
Nemrég jelent meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kiadásában Mattik Dora Dinoszaurusz a nappaliban című visszaemlékezése. Ez a történet egyrészt bizonyítékul szolgálhat, hogy a gyermekek bizony nagyon is sok mindent észrevesznek a családi problémákból, másrészt biztatást jelenthet, hogy a szenvedélybeteg szülők gyermekei képesek maguk mögött hagyni az ún. „hármas szabályt”, miszerint ne érezz, ne bízz és ne beszélj arról, ami otthon történik. Így van ezzel az álnéven író szerző is. Interjúnk.
„Visszakaptam három, addig elveszítettnek hitt kisbabámat” – vallomások egy lelkigyakorlatról  
A Ne félj, nem ítéllek el lelkigyakorlat szervezőivel több rendezvényen is találkoztam már, de sosem mutatkoztam be nekik – sem magánemberként, sem újságíróként. Két, első látásra is nagyon szimpatikus idős személyről van szó, akik láthatóan különleges erős házassági kötelékben élnek és hivatásuk a babákkal kapcsolatos veszteségek lelki gyógyítása. Zavarba hozott a téma... Nemrég viszont testközelből élhettem meg, milyen is az, amivel ők ketten sok éve foglalkoznak.
„Ez egy hosszú távú történet” – beszélgetés Zente gyógytornászával, egy szívvel-lélekkel segítő szakemberrel
Zente nevét immár mindenki ismeri, hiszen a 2019-es év egyik szenzációja volt, hogy a gerincvelő izomsorvadásban (SMA) szenvedő gyerekek közül elsőként ő részesült az amerikai gyártású, nagyságrendileg 730 millió forintba kerülő, Zolgensma nevű génterápiás készítményből a Bethesda Gyermekkórházban. Az idei év szenzációja pedig az, hogy immár állami támogatásban részesülhet a készítményből az összes SMA-s kisbeteg: van, aki már túl is van rajta, hatan pedig ígéretet kaptak rá, hogy hamarosan ők is sorra kerülhetnek. A gyerekek egyedi történetük részét képező sok elkötelezett szakember nevét nem ismerjük, itt az ideje, hogy most egyet legalább megismerjünk közülük: Zente gyógytornászát, a pécsi Kordé Bencét.
Egy kétévesnek is tudni kell, hogyan védheti meg magát – beszélgetés Kovács Ildikó önvédelmi oktatóval
Kovács Ildikó 17 éve, fiatal felnőttként került a küzdősportok és harcművészeti edzések közelébe. Akkor még nem tudta rávenni barátnőit az edzésekre, de azóta létrehozta saját női önvédelmi programját. A hozzá járók kérésére indított már gyermek önvédelmi csoportot, majd annak népszerűségét látva megalkotta a világ első önvédelmi kirakósát bölcsődés és óvodás gyermekek számára. Később Kalandos hétköznapok – Önvédelem gyerekeknek címmel mesekönyvet adott ki, amiben 2-6 évesekhez szólt. A kurzusok pörögnek, a mesekönyv folytatása készül, Ildikó pedig interjút adott arról, hol a harcművészetek helye az életünkben, vagy éppen mit kell megtanítani egy kétévesnek, hogy meg tudja védeni magát.