Szép

Sminkben edzeni? – Ha fontosnak érzed, így csináld

Egyre több sminkelt nővel találkozni az edzőteremben, ami egy részről fura, más részről... nem mindegy, ki mennyi festékkel az arcán érzi jól magát edzés közben? Azoknak viszont, akik a sminkelés pártján állnak, fontos néhány szabályt betartani, hogy egy-egy sportolással töltött óra ne a bőrükön látszódjon meg először...

Néhányan el sem indulnak otthonról anélkül, hogy valamilyen mértékű sminket ne tegyenek fel, míg mások épp fordítva, semmit nem kennek magukra. Mindenesetre sokan, még ha edzőterembe vagy szaunába járnak is, azt érzik, hogy muszáj elkendőzniük a fáradtságot és a szépséghibákat. A tökéletességet sulykoló környezet arra kondicionálta a nőket, hogy minden helyzetben maradjanak csinosak, talán ezért van, hogy az edzőtermekben is egyre több sminkelt nővel találkozunk. 

Van aki szimplán a munka utáni sietségre fogja, hogy már nem volt ideje eltávolítani a sminket, és amúgy is komfortosabb az úgy, van aki pedig alapból sminkben érzi magabiztosabbnak magát. Ezekkel azonban nagyon óvatosan kell bánni, hiszen a talpig sminkben való edzés egyrészt akadályozhatja a bőr természetes izzadását és a pórusok kitágulását, de az izzadtsággal vegyülő smink is eltömítheti a kitágult pórusokat, ami mitesszerek és pattanások kialakulásához is vezethet végső soron.

Szerencsére ma már találhatunk a sminküzletekben, drogériákban is olyan termékeket, amelyek vízállók és kifejezetten edzéshez lettek kifejlesztve. Léteznek természetes alapanyagú, ásványi alapú, olajmentes sminktermékek is, amelyek nem tömítik el a pórusokat, így az arcbőr sem pattog ki tőle és mitesszerek sem keletkeznek. Nagy előnyük, hogy tartós viseletet biztosítanak és nem kenődnek vagy nem folynak el, akár edzésről, akár szaunáról van szó.

Természetesen itt sem szabad túlzásba esni és nem szabad több rétegben is felvinni a sminket. A strapát jól fogják bírni a jól pigmentált ásványi szemhéjpúderek, a gel linerek és a porállagú alapozók, púderek és pirosítók is. Szempillaspirálból pedig mindenképpen a vízálló formula ajánlott.

Edzés után mindenképpen tisztítsuk meg alaposan az arcunkat (arclemosó gél, arctonik és hidratáló krém), majd a tisztító ápolás után újra frissen felvihetjük megszokott kedvenc sminktermékeinket.

Persze mindenkinek saját döntése, hogy sminkkel indul edzeni vagy sem, én a magam részéről általában némi korrektorral a szem alatt és vízálló szempillaspirállal indulok útnak. A pirosítót mindenképp hagyjuk el ilyenkor – ha jól végezzük dolgunkat, a természetes rózsás arcbőr garantált!

 

Már követem az oldalt

X