Stílus

Így öltözz fel, amikor szíved szerint pizsamában maradnál!

Stílustippek azokra a napokra, mikor nincs is kedvünk felöltözni.

Vannak napok, amikor legszívesebben ki sem kelnénk az ágyból, és semmi kedvünk „úgy igazán” felöltözni. Talán már veled is előfordult, hogy home office-ban dolgoztál, és úgy gondoltad, bőven megteszi egy pizsama, úgysem mész emberek közé, senki nem lát. Tanulmányok szerint azonban sokat dob a teljesítményen, ha nem otthonkában ülünk a monitor előtt, hanem megadjuk a módját. Az igazság talán valahol a kettő között van: nem kell folyton úgy kinézni, mintha skatulyából húztak volna ki, a kiskosztümöt elhagyhatod otthon, de azért a pizsamát cseréld csinos, mégis kényelmes darabokra!

Az oversize pulcsi ezer arca

Most, hogy beköszöntött a hideg idő, nincs is jobb, mint egy pihepuha kötött pulcsi! Még mindig trend az oversize, de vigyázz: ez nem azt jelenti, hogy S méretként XL-es pulóvert öltesz magadra! Ilyenkor az S méretű ruha van „elszabva”, ettől tűnik nagyobbnak.

Az oversize holmik elsősorban magasaknak állnak jól, de azért megér egy próbát a viselése akkor is, ha a petite kategóriába tartozol. Sőt, ilyenkor viselheted az oversize pulcsit ruhaként (feltéve, ha kellően hosszú). Csinálj derekat egy övvel, válassz egy szép, hosszú nyakláncot, ami optikailag nyújtani fog! A harisnyát se feledd, jó szolgálatot tesz a hidegben!

Különösen ütős megoldás lehet, ha maxi szoknyával párosítod az oversize pulcsit: ekkor vagy elöl betűröd a pulóvert az alsórészbe, és hátul szabadon hagyod, vagy engeded a felsőt érvényesülni, hogy teljesen rálógjon a szoknyára. Ha a hippis vonal távol áll tőled, akkor egy skinny jeansszel, vagy egyenes szárú nadrággal mixeld az oversize pulcsit! A kiegészítők öltöztetnek, róluk se feledkezz meg!

A leggings ideje

Sajnos túl sok elrettentő példát láttunk a leggings viselésére, ezért vannak, akik már zsigerből elutasítják ezt, az egyébként nagyon kényelmes ruhadarabot. Való igaz, önmagában, nadrágként nem szerencsés viselet, utcára ne menjünk benne, mert túl sokat mutat. Viszont, ha tunikával vagy kimonóval párosítod, amellett, hogy szuperkényelmes, nagyon sikkes tud lenni. Sőt, bevetheted a kedvenc ingruhádat is!

A titok nyitja a leggings esetén, hogy a megfelelő hosszúságú felsőt kell megtalálni hozzá. Aztán, hogy magassarkúval, mokaszinnal, edzőcipővel vagy csizmával párosítod, azt már a saját ízlésed határozza meg.

Csak felszabadultan!

Nem tudom, hogy vagytok vele, de én gyerekként imádtam a kantáros nadrágokat, szoknyákat, mert nagyon könnyű volt mozogni bennük. Édesanyám rám adta őket, aztán huss, lehetett szaladni a játszótérre. Ne gondoljuk azonban, hogy ezek csak gyerekeknek való holmik. Játékosak ugyan, de nagyon divatosak tudnak lenni. Viselj a kantáros szoknya alatt pl. tengerészcsíkos pulcsit és harisnyát! Egy selyemkendő a nyakba, és máris teljesen más hangulata van a szettnek.

És igen, egy említést megérnek az overálok is. Az elegáns alkalmi viseleten túl találunk a boltokban „civil” darabokat, melyek tökéletesek arra, hogy otthon magunkra öltsük őket. Ha nem akarsz túl sokat időzni a szekrény előtt, hogy mit mivel kombinálj, egy overál a legjobb választás!

Ajánljuk még:

Mitől szép a nő negyven felett? – Egy pszichológus és egy senior modellügynökség vezetőjének véleménye

Manapság gyakran mondjuk, hogy az negyven vagy éppen az ötven az új harminc. Ez a korosztály frissebb, aktívabb, fiatalosabb, mint az előző generációk. Fontos számukra, hogy ne pusztán létezzenek a világban, hanem nyomot hagyjanak, emellett csinosak, okosak és szépek – néha mégis láthatatlanok. Mit tehetnek azok, akik már régebb óta fiatalok, azért, hogy ne maradjanak észrevétlenek a világban? E kérdést szerettük volna minél alaposabban körbejárni, ezért Meskó Norbert pszichológussal és a kizárólag negyven feletti modellekkel dolgozó SilverChic Modellügynökség vezetőjével, Ilkaházi Júliával beszélgettünk a negyvenes nők szépségél.

 

Már követem az oldalt

X