Stílus

Fura szettek, amik mindennek ellenére működnek

A divatban csak azért vannak szabályok, hogy néha felrúghassuk őket, nem? 

Az egyik csípős reggelen a villamosmegállóban körbenézve ismét rá kellett jönnöm, hogy ahány ember, annyi különböző stílus és öltözködés. Ezzel persze semmi baj nincs, mégis mindig csodálattal adózom azoknak, akik a „régi divatszabályokat” felrúgva bátran meg merik mutatni magukat. Egyesek elsőre meghökkentenek, mások inspirációt nyújtanak, hogy a gardróbom már meglévő darabjaiból valami újat formáljak – hiszen nem csak az lehet csinos, ami unalmas. Végül variáltam kicsit, és arra jutottam, javaslom mindenkinek:

Bőr cuccok és romantikus darabok

Talán elsőre nem is gondolnád, hogy a vagány bőr és a romantikus ruhadarabok milyen jól passzolnak. Bőrnadrág fodros blúzzal? Virágos szoknya bőrdzsekivel? Igen, jöhet! Ezeknek a szetteknek az izgalmasságát épp a kontraszt adja, hiszen a lázadó és a bájos oldaladat egyaránt megmutathatod egy ilyen kombinációban. Ráadásul borítékolható, hogy teljesen összezavarod vele a pasikat.

Ceruzaszoknya – majdnem mindennel

A ceruzaszoknyát azért imádom, mert rendkívül nőies: megmutatja a karcsú derekat, és hangsúlyozza a formás csípőt. De azt tudtad, hogy nem csak a decens irodai viselet része lehet? Tedd most félre kicsit a szigorú inget, és próbáld ki egy csinos blúzzal! Esti randira tökéletes választás, pláne, ha megspékeled egy szép kiegészítővel. Vagy mi lenne, ha egy bevállalós, feliratos pólóval viselnéd? Ütős és fiatalos lesz a megjelenésed.

Elő az övekkel!

Az övek legjobb tulajdonsága, hogy „derekat csinálnak”, így szépen formálják a sziluettet. Ahhoz, hogy modern legyen a megjelenésed, továbbléphetsz eggyel az „övet a nadrágba/szoknyába bújtatva” felfogáson. Viseld bátran kardigán vagy blézer fölött, hideg időben még melegít is!

Ha oversize sálat tekersz magad köré (ehhez ebben a videóban találsz szuper tippeket), egy szép övvel fogd össze! Ha netán nincs túl sok öved, akkor próbáld ki, hogy kendővel helyettesíted – ezt a trükköt én A-vonalú vagy hercegnő fazonú ruhán szoktam alkalmazni, a színre-mintára kell ilyenkor odafigyelni.

Mintás a mintással

Nagy divat most a mintahalmozás, de talán eddig elrettentett tőle a kifutók kavalkádja. Nem kell megijedni tőle, picit extravagáns ugyan, viszont ha kedveled ezt a vonalat, akkor a kulcs a minták léptékében és színében keresendő. Például jó választás lehet egy nagy pöttyös ruha egy szolidan pöttyös, sötét harisnyával, vagy akár egy világoskék-fehér keskeny csíkos ing, fekete-fehér, vastagabb csíkos nadrággal (kipróbáltam, működik).

Alkalmi darabok a hétköznapokra

Bánod, hogy a flitteres pulcsid a szekrény alján pihen, és csak évente egyszer, az ünnepek tájékán kerül elő? Örömmel jelentem, az idei őszi-téli trendek egyik slágere, hogy az egyébként alkalmi darabokat beemeljük a hétköznapi ruhatárba. Így a flitteres pulcsit igenis viselheted a kedvenc szoknyáddal, a csillogó nadrágot pedig egy laza pólóval kombinálva bátran kimerészkedhetsz az utcára.

+1 tipp: ingruhából kabátka

Felszaladt pár kiló az utóbbi időben? Mindenkivel megeshet. Mégsem kell száműznöd a kedvenc ingruhádat – mi lenne, ha könnyű kabátkaként viselnéd egy póló-nadrág összeállítás fölött?

Ajánljuk még:

 

Már követem az oldalt

X