Stílus

2022 legdivatosabb hajstílusai: ha egy kis inspirációra vágysz

Ha tudod, milyen frizura áll a legjobban, azért, ha pedig nem, azért ismerkedj meg az idei divattal! Nézd meg, melyek lesznek 2022 legtrendibb hajviseletei.

Bob frizura

Bár a bob frizura az elmúlt években már erőteljesen jelen volt, idén biztosan ez lesz a legtrendibb hajviselet. Ennek a fazonnak számtalan változata létezik, könnyedén megtalálhatod a számodra legideálisabbat közülük. Ami az egyik legjobb dolog a bob fazonban az, hogy elegáns, modern, már-már futurisztikus. Egyik előnye, hogy praktikus, ébredés után könnyen és gyorsan rendezett hatást tudunk elérni vele, akár már egy kevés energia ráfordítással is.

Ráadásul ez a hajstílus minden generációnak jól áll. Egy iskolás lány számára is szép és praktikus, hiszen könnyen kezelhető, az arcot pedig bájossá teszi.

Egyenes bob

Az egyenes bob igazi klasszikus. Ilyen frizuránál a haj egységesen egy hosszra van vágva. Ez persze nem azt jelenti, hogy egyenesen kell hordani. Rengeteg trükköt bevethetsz, hogy még elragadóbb legyél: Amíg enyhén vizes a hajad, körkefével az állcsúcsod felé beszáríthatod, hogy enyhén lekövesse az arcformád. Ez a viselési mód főleg az ovális arcformához illik.

De hajsütővassal pár perc alatt hullámossá is teheted. Sőt, miután a hullámokat belevarázsoltad, a vadócabb, kicsit „kócos” hatásért, a hullámos tincseket szétválaszthatod, enyhén megrázhatod őket. Ez a bob stílus nagyon hálás, hiszen trendi, mégsem kell ügyelned arra, hogy ki ne jöjjön a formájából. Kisgyerekes anyukáknak szuper választás. 

 

A-vonalú bob

Az „A line bob” névre keresztelt változata fiatalos, játékos hatást kelt. Nem véletlenül választják előszeretettel éppen ezt a fazont sztárok is. Azért különleges, mert tarkónál rövidebb, a vállakon átbukva pedig egyre hosszabb. A leghosszabb része végződhet állvonalban, nyak középnél vagy akár vállnál is. Ezzel a fazonnal nem feltétlenül érdemes váll alá menni, mert úgy nem adja ki magát olyan szépen a haj ferde esése. Az A-vonalú bobnak egyetlen hátulütője van, mégpedig az, hogy a hosszúságbeli eltérés miatt nem lehet jól copfba fogni.

Bob frufruval

A frufruval kiegészített bob az ovális, hosszúkásabb arcformához passzol a leginkább. Kerek, esetleg szögletes archoz nem illik ez a fajta, mert az amúgy is teltebb, kerek arcot még kerekebbé teszi, túlságosan kereket közé szorítja. Egyébként ezt a bobstílust kedveli a legtöbb korosztály, az idősebb hölgyeknek is fantasztikusan áll.

 

Kisebb-nagyobb változás, óriási hatás


Hullámos fürtök

Hosszabb haj esetén jelenleg az egyik legelterjedtebb stílus a természetesen hullámos hatást keltő haj. A kívánt hatást elérheted hajsütővel, szivacs, vagy hengeres hajcsavarókkal, vagy akár azzal, ha az enyhén nedves hajadat befonod éjszakára.

Hosszú haj függönyfrufruval

Olykor rengeteget változtat a hajunkon és általa az egész megjelenésünkön, ha frufrut vágatunk. Idén különösen divatos a retro időket idéző függönyfrufru. Ez a forma azoknak remek választás, akik szeretnének változtatni meglévő stílusukon, de ódzkodnak a túl éles váltástól. Szinte bármilyen hajhosszhoz illik, bár talán a hosszú haj az, amihez a legtökéletesebb. Gondoljunk csak a híres ABBA együttes hölgy tagjainak csodás hajára. Ők meghódították az egész világot, miért ne tehetnénk ezt mi is?

  

Egészen rövid haj

Idén óriási népszerűségnek örvend az angolul „tomboy” névvel ellátott stílus, ami vagányságot és határozottságot sugároz. Sokan talán azért is választják ezt a fazont éppen most, mert a hosszú ideig tartó járvány után szeretnének új szakaszt kezdeni az életükben. Ezzel a témával kapcsolatban sok kutatás született már. Ha szeretnénk múltbéli sérelmeket, esetleg gyászt hátrahagyni, egy új frizura rengeteget képes gyógyítani a női lélek sebein. Azzal, ha hosszú hajunktól megszabadulunk, azt érezzük, hogy a múlt nehézségeitől is kicsit megszabadulunk. Egy oldalt rövid, elől pedig oldalra fésült hajstílus kifejezetten sikkes.

 

Játék a színekkel

Ebben az évben nem csak a ruhadivatra jellemzőek a minél vidámabb színek. Aki eddig is festette a haját, most akár kipróbálhat valami merészebbet:

  • Szőke haj esetén a mézszőke lesz az egyik uralkodó szín. Ez az árnyalat kellemes, barátságos és meleg, ami a legtöbb bőrtípushoz és szemszínhez remekül passzol.
  • A vajszőke igen keresett szín mostanában. Ez az árnyalat az aranyszőke és a mézszőke közötti szín, és idén is nagy divat!
  • Az eperszőke egy klasszikus, mégis minden idők egyik legdivatosabb szőke árnyalata. Különlegessé teszi az enyhén rózsaszínes fénye.
  • Egyre jobban hódít a „vattacukor” jellegű rózsaszínes haj. Ezt nem feltétlenül úgy kell elképzelni, hogy az egész haj rózsaszín, inkább csak tincsekben tűnik fel a rózsás szín. 
  • Barna hajszín esetén a karamell árnyalat a legdivatosabb ebben az évben. Ez egy természetes, mégis különleges változata a barnának. Nagyon jól áll neki néhány világosabb, tejcsokoládé-barna melírcsík.
  • A 2022-es évre jellemző bordó egy trükkös árnyalat, ami a sötétbarna és a mélybordó keveréke. Eleganciát és magabiztosságot közvetít. A hajszínváltásra vágyó, amúgy is sötétebb hajú nők számára ez egy különösen jó választás.

A hajunk éppen olyan fontos szerepet játszik a személyiségünk külvilág felé tükrözésében, mint a ruháink. Fontos, hogy a hajunkat a „magunkénak” érezzük. Egy jól megválasztott stílus óriási hatással lehet a hangulatunkra és az önbizalmunkra. Használjátok a fantáziátokat és válasszatok bátran új fazont. Remek biztonsági háló, hogy a haj gyorsan nő, így akár több stílust is kipróbálhatunk egy éven belül.

Ajánljuk még:

Mitől szép a nő negyven felett? – Egy pszichológus és egy senior modellügynökség vezetőjének véleménye

Manapság gyakran mondjuk, hogy az negyven vagy éppen az ötven az új harminc. Ez a korosztály frissebb, aktívabb, fiatalosabb, mint az előző generációk. Fontos számukra, hogy ne pusztán létezzenek a világban, hanem nyomot hagyjanak, emellett csinosak, okosak és szépek – néha mégis láthatatlanok. Mit tehetnek azok, akik már régebb óta fiatalok, azért, hogy ne maradjanak észrevétlenek a világban? E kérdést szerettük volna minél alaposabban körbejárni, ezért Meskó Norbert pszichológussal és a kizárólag negyven feletti modellekkel dolgozó SilverChic Modellügynökség vezetőjével, Ilkaházi Júliával beszélgettünk a negyvenes nők szépségél.

 

Már követem az oldalt

X