Zöldségvadas
Olvasási idő: 1 perc

Zöldségvadas

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók (4 főre)

  • 1 db zsenge cukkini vagy patiszon
  • 1 db padlizsán
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 kisebb zellergumó
  • 1 cs petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 1 ek mustár
  • 1/2 dl olíva-vagy szőlőmagolaj
  • 2 dl zöldségalaplé
  • 2 ek. light  tejföl vagy 1 dl mandulatejszín
  • só, bors

 

Elkészítés

2-3 evőkanálnyi olajat felhevítünk egy serpenyőben, és ledinszteljük rajta az apró kockákra vágott vöröshagymát. Közben a gyökereket és a zellert meghámozzuk, lereszeljük és megsózzuk. Amikor már üveges a hagyma, hozzáadjuk a sózott, reszelt zöldségeket, és együtt tovább sütjük egészen addig, míg elpárolog a szaftja. Ekkor belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és felengedjük a zöldségalaplével. Amikor megpuhultak a zöldségek, ízesítjük a citrom levével, a mustárral és a tejföllel, majd az egészet botmixerrel krémesre turmixoljuk. Amíg párolódik a zöldség, megtisztítjuk, felszeleteljük és besózzuk a cukkinit, valamint a padlizsánt. 

Ha már jól átjárta őket a só, akkor olajat hevítünk, és átsütjük rajta a szeleteket. A forró, grillezett zöldségekre ráöntjük a mártást, és szalvéta- vagy gőzgombóccal tálaljuk. Annyira kevés kalória van ebben a vadasban, hogy nyugodtan fogyaszthatunk mellé egy kis szénhidrátot is. 

Kapcsolódó tartalom
Csirkeszárny sült kelbimbóval
| 2025. máj 29

Csirkeszárny sült kelbimbóval

Borbás Marcsi receptje