Zöldborsós csirkemájragu
Olvasási idő: 1 perc

Zöldborsós csirkemájragu

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók (2 főre)

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 bögre zöldborsó
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 cs petrezselyem
  • zöldbors
  • 1 ek olívaolaj
  • bazsalikom
  • fokhagyma
  • 2 marék cukorborsó vagy zöldbab, esetleg mungóbab csíra

Elkészítés

Felforrósítunk két evőkanálnyi olívaolajat, erre rádobjuk a megtisztított csirkemájat. Amikor már minden oldala szépen megpirult, akkor jöhet bele a felkarikázott gomba és fokhagyma, majd amikor a gomba jól kieresztette a levét, akkor hozzáöntjük az egy bögrényi zöldborsót és a felaprított petrezselymet. Addig főzzük a ragut, amíg el nem fő a leve. Amikor elkészült, megszórjuk őrölt zöldborssal, bazsalikommal és sóval.

Eközben, forrásban lévő sós vízben néhány percig forraljuk a cukorborsót vagy zöldbabot, kb. 5 perc főzés után lecsepegtetjük, és forró fokhagymás olívaolajon átforgatjuk. 

Természetesen tálalhatjuk a csirkemájragut bármilyen pirított zöldséggel vagy zöldségpürével is. Én most egy kis mungóbab csírát választottam hozzá.

Kapcsolódó tartalom
Aranyalma befőtt
Halmos Monika | 2025. szeptember 07

Aranyalma befőtt

Díszcserjeként álldogál az aranyalma tőlünk nem messze, egy kicsit elhagyatott park szélén. Mostoha a sorsa, mert őszi díszeit, apró aranyalmácskáit senkinek sem mutogathatja, nincs, aki arra jár. Csak mi tévedünk arra, szeptember vége felé, hogy megnézzük, megértek-e a kis gyümölcsök. A kicsi almák, amelyek ügy csüngnek a fán, csokrokban, mint a cseresznye. Befőtt készül belőlük, mégpedig szárral együtt, díszítésként gyümölcssalátához, süteményekhez, gyümölcsös koktélba pottyantva olyan szívderítő látvány! Pikáns íze pedig túlmutat az egzotikus gyümölcsök aromáján.