Vegetáriánus chilis bab
Olvasási idő: 1 perc

Vegetáriánus chilis bab

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 40 dkg előfőzött bab
  • 25 dkg morzsolt, főtt kukorica
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk mustár
  • 2 ek csípős ketchup
  • 2 dl passzírozott paradicsom
  • 1/2 kápia paprika
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • 20 dkg csuszatészta

 

Elkészítés

A vöröshagymát finomra felvágjuk, majd az olívaolajon üvegesre dinszteljük. Rádobjuk a felaprított kápia paprikát, és ezzel együtt is dinszteljük még. Ezután jöhet rá a füstölt paprika, majd azonnal felöntjük a passzírozott paradicsommal és egy kevés vízzel. Ízesítjük a mártást mustárral, és ízlés szerinti mennyiségű csípős ketchuppal. Belerakjuk a babot és a kukoricát is, majd sűrűre beforraljuk. Közben sózzuk.

Ha a mártásunk megfelelően ízes, akkor öntünk hozzá 2 dl vizet, és hozzáadjuk a nagyobb darabokra összetört csuszatésztát. Érdemes beleállítani a szaftba, így nem fog összeragadni.

Ezután lefedjük az ételt, és addig főzzük, míg a tészta meg nem fő. Addigra a mártás is újra vissza fog forrni.

Kapcsolódó tartalom
Három aszalt gyümölcsös recept
Halmos Monika | 2025. augusztus 25

Három aszalt gyümölcsös recept

Az aszalványokkal sokáig remekül gazdálkodhatunk a konyhában.