Vegán majonéz: babonéz
Olvasási idő: 1 perc

Vegán majonéz: babonéz

Ha fejtörést okozna, mivel helyettesítsd a majonézt. 

Hozzávalók:

  • 30 dkg főtt fehérbab
  • 1/2 teáskanál só
  • ½ teáskanál mustár
  • ízlés szerint citromlé
  • 1-1,5 dl olaj

Elkészítés:

A babot botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a sót, a mustárt, a citromlevet, és jól kikeverjük. Ezután az olajat folyamatos keverés mellett apránként hozzácsorgatjuk.

 

 

 
 
 

 

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!