
Hozzávalók
- 15 dkg főtt burgonya
- 1 tojás
- 1 dkg élesztő
- 20-25 dkg liszt
- só
- 10 dkg vaj
- 1 nagy csomó újhagyma
A sütéshez: olaj vagy zsír
A tálaláshoz: tejföl
Elkészítés
A főtt burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a tojást, belemorzsoljuk az élesztőt, megsózzuk, és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy ruganyos tésztát kapjunk. Fél órán át pihentetjük.

Azután a tésztát lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és olvasztott vajjal alaposan megkenjük. Rászórjuk az apróra vágott újhagymát, majd szorosan feltekerjük.
Finoman meghengergetjük, hogy egyenletes legyen, majd ujjnyi vastag szeletekre szeljük.

Forró zsiradékban a tésztakorongok mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Az elkészült lepénykéket papírtörlőn lecsöpögtetjük és azon forrón, egy-két kanál tejföl kíséretében kínáljuk.

Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
