Túrókenyér
Olvasási idő: 1 perc

Túrókenyér

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 45 dkg túró
  • 30 dkg zabpehely
  • 3 db tojás
  • 5 dkg napraforgómag
  • 5 dkg lenmag
  • 5 dkg tökmag
  • fél csomag sütőpor

Elkészítés

A zabpelyhet késes aprítóba rakjuk, és durvára aprítjuk. Nem kell teljesen liszt állagúra darálni, maradjon darabos. Ezután a túrót elkeverjük a három tojással, hozzáadjuk a zabpelyhet, a magvakat, illetve ízlés szerinti mennyiségű sót. Természetesen másféle magokat is használhatunk, ezeket lehet variálni.

Kézzel jól összedolgozzuk a keveréket, majd hosszúkás cipót formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Akkor van készen, ha a külseje szép piros, ehhez kb. 35 percre van szükség.

Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. Remek kenyérhelyettesítő, ha valaki diétázik, vagy esetleg gluténérzékeny. Ebben az esetben figyeljünk, hogy gluténmentes zabpelyhet használjunk hozzá!

Kapcsolódó tartalom
Diétába illő körtés sütemény
| 2025. szeptember 12

Diétába illő körtés sütemény

A speciálisabb hozzávalókat is könnyen beszerezhetjük egy bioboltban!