
Hozzávalók
- 45 dkg túró
- 30 dkg zabpehely
- 3 db tojás
- 5 dkg napraforgómag
- 5 dkg lenmag
- 5 dkg tökmag
- fél csomag sütőpor
- só
Elkészítés
A zabpelyhet késes aprítóba rakjuk, és durvára aprítjuk. Nem kell teljesen liszt állagúra darálni, maradjon darabos. Ezután a túrót elkeverjük a három tojással, hozzáadjuk a zabpelyhet, a magvakat, illetve ízlés szerinti mennyiségű sót. Természetesen másféle magokat is használhatunk, ezeket lehet variálni.
Kézzel jól összedolgozzuk a keveréket, majd hosszúkás cipót formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Akkor van készen, ha a külseje szép piros, ehhez kb. 35 percre van szükség.
Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. Remek kenyérhelyettesítő, ha valaki diétázik, vagy esetleg gluténérzékeny. Ebben az esetben figyeljünk, hogy gluténmentes zabpelyhet használjunk hozzá!
Kapcsolódó tartalom
