Tormakrémleves
Olvasási idő: 2 perc

Tormakrémleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 közepes méretű friss torma
  • 3 szál újhagyma
  • 1,5 liter zsíros tejszín
  • 2 dkg vaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 üveg Univer Ecetes Torma
  • 1 csokor petrezselyem

A tálaláshoz:

  • sült bacon
  • Univer Erős Pistás Torma

Elkészítés 

A vajon megdinszteljük az aprított újhagymát és a lereszelt tormát. Ha megpuhult a torma, felöntjük tejszínnel és egy kevés vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, ecetes tormával, majd készre főzzük. Ha megfőtt, le is turmixolhatjuk.

Tálaláshoz friss petrezselymet, újhagyma zöldjét és sült bacont adunk mellé. Aki bírja a csípőset,  Erős Pistás tormát is tehet hozzá.

A recept megjelenését az Univer támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!