Töltött fasírozott
Olvasási idő: 1 perc

Töltött fasírozott

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg sertésdagadó
  • durvára őrölt bors
  • 2 db tojás
  • 1-2 ek. zsemlemorzsa
  • friss petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt sajt

A töltéshez:

  • 20 dkg edami sajt
  • 15 dkg sonka
  • 20 dkg friss spenót
  • 2 ek. olívaolaj
  • bors

 

Elkészítés 

A darált húst ízesítjük sóval, borssal, reszelt fokhagymával, finomra vágott vöröshagymával és friss petrezselyemmel. Adunk hozzá két egész tojást és zsemlemorzsát is. A sajtot felaprítjuk, majd ezt is a masszához keverjük. Az egészet jól összedolgozzuk.

Ezután két sütőpapír között egyenletesre kisodorjuk a húsos keveréket. A felső sütőpapírt levesszük róla, majd a húst befedjük vékonyra szeletelt edami sajttal. Erre jöhetnek a sonkaszeletek.

A friss spenótot kevés olívaolajon megfonnyasztjuk, közben sóval, borssal ízesítjük. Ezután egyenletesen eloszlatjuk a sonkaszeleteken.  A hús alatt lévő sütőpapír segítségével óvatosan az egészet feltekerjük. Végül kiolajozott tepsibe rakjuk. Figyeljünk, hogy a hajtás vége alulra kerüljön, így nem fog szétnyílni a tekercs. A tetejét megkenjük vékonyan olívaolajjal, majd 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Körülbelül 45-50 perc alatt készül el.

Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom.

Ezt a receptet Marcsi így készítette el:

Kapcsolódó tartalom