
Hozzávalók
- 1 kg sertésdagadó
- durvára őrölt bors
- 2 db tojás
- 1-2 ek. zsemlemorzsa
- friss petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg füstölt sajt
- só
A töltéshez:
- 20 dkg edami sajt
- 15 dkg sonka
- 20 dkg friss spenót
- 2 ek. olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés
A darált húst ízesítjük sóval, borssal, reszelt fokhagymával, finomra vágott vöröshagymával és friss petrezselyemmel. Adunk hozzá két egész tojást és zsemlemorzsát is. A sajtot felaprítjuk, majd ezt is a masszához keverjük. Az egészet jól összedolgozzuk.
Ezután két sütőpapír között egyenletesre kisodorjuk a húsos keveréket. A felső sütőpapírt levesszük róla, majd a húst befedjük vékonyra szeletelt edami sajttal. Erre jöhetnek a sonkaszeletek.
A friss spenótot kevés olívaolajon megfonnyasztjuk, közben sóval, borssal ízesítjük. Ezután egyenletesen eloszlatjuk a sonkaszeleteken. A hús alatt lévő sütőpapír segítségével óvatosan az egészet feltekerjük. Végül kiolajozott tepsibe rakjuk. Figyeljünk, hogy a hajtás vége alulra kerüljön, így nem fog szétnyílni a tekercs. A tetejét megkenjük vékonyan olívaolajjal, majd 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Körülbelül 45-50 perc alatt készül el.
Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom.
Ezt a receptet Marcsi így készítette el:
