Tojáskrém
Olvasási idő: 1 perc

Tojáskrém

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 1 ek vaj
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek majonéz
  • ½ lilahagyma
  • bors

 

Tovább olvasok

 

 

Elkészítés

A lilahagymát finomra vágjuk, majd lesózzuk, és állni hagyjuk.

A tojásokat sós vízben keményre főzzük. Ezután hideg vizet engedünk rájuk, és amikor már csak langyosak, eltávolítjuk róluk a héjat. A tojásokat ezután lereszeljük, majd simára kikeverjük őket a puha vajjal, a tejföllel és a majonézzel. Ízesítjük frissen őrölt borssal és sóval, illetve a lilahagymát is hozzáadjuk. Az egészet átkeverjük, majd hűtőbe rakjuk, és legalább két órán át hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A hagymával csínján bánjunk, nem érdemes túl sokat tenni bele, mert akkor kellemetlen lesz a végeredmény. A vajat, illetve a tejfölt aszerint adagoljuk hozzá, hogy milyen állagú krémet szeretnénk. Ha keményebbet, akkor több vaj kerüljön bele, de ha krémesebb, lágyabb végeredményt szeretnénk, akkor a tejfölből keverjünk hozzá többet.

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!