Tenkeshegyi parasztos libamáj
Olvasási idő: 1 perc

Tenkeshegyi parasztos libamáj

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg hízott libamáj
  • libazsír
  • 1 kg vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 3 db nyers paprika
  • erős paprika, ízlés szerint
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • őrölt bors, ízlés szerint
  • húsleves

Elkészítés

A májakat hosszában vágjuk ketté és tegyük egy lábosba, melynek az alját megkentük libazsírral. Ezután borítsuk be a félkarikára vágott vöröshagymával, a karikára vágott paradicsommal és csípős paprikával, majd szórjuk meg az őrölt borssal.

Öntsünk rá annyi húslevest, hogy ellepje. Tegyük a tűzre és nagy lángon kezdjük el forralni, majd ízesítsük a fűszerpaprikával, végül süssük össze. Tálaláskor ízlés szerint sózzuk.

Kapcsolódó tartalom
Ünnepi szarvasgerinc
| 2025. június 01

Ünnepi szarvasgerinc

Ruprecht László receptje