Tejszínes articsókás spagetti
Olvasási idő: 1 perc

Tejszínes articsókás spagetti

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 15 dkg húsos szalonna
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kis üveg olajban eltett articsóka
  • 1 db tojás
  • 30 dkg spagetti
  • 1,5 dl tejszín
  • 5 dkg parmezán

Elkészítés

Kezdésnek egy fazékban tegyünk fel egy nagy adag, alaposan sózott vizet melegedni.

A húsos szalonnát csíkokra vágjuk, és olívaolajban ropogósra sütjük. Amíg pirul a szalonna, hozzáadunk egy gerezd fokhagymát is három részre vágva. Ezt utólag majd vegyük ki, mert csak az ízére lesz szükségünk. Ha elkészült a szalonna, szedjük ki egy tányérra.

1,5 dl tejszínben keverjünk el 1 tojássárgáját, majd öntsük rá a szalonnás olívaolajra, rövid ideig forraljuk, majd tegyük bele a felszeletelt articsókát. Ezzel is forraljuk egy kicsit.

Reszeljünk le egy adag parmezánt, rakjuk a mártáshoz, valamint a tészta főzővízéből is adjunk hozzá egy keveset. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele a pirított szalonnát is. Végül alaposan keverjük el, és szedjük rá a kifőtt spagettit.

Ezután jól összeforgatjuk, majd reszelt parmezánnal tálaljuk.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!