Tejfölös leveles tésztás falatkák
Olvasási idő: 1 perc

Tejfölös leveles tésztás falatkák

Antal Csilla receptje

Hozzávalók (6 db)

  • 1 tekercs leveles tészta
  • 3 szelet bacon
  • 6 ek tejföl
  • 5 dkg Trappista Sajt
  • 2 szál újhagyma
  • 2 szem koktéparadicsom

Elkészítés

A leveles tésztát 6 egyenlő részre vágjuk. Úgy formázzuk meg ezeket, hogy négyzet alakúak legyenek. A négyzetek mindegyik sarkában bevágást készítünk a tésztán, az oldalakkal párhuzamosan. Ezután a tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Mindegyiket megkenjük tejföllel, majd megpakoljuk baconnel, újhagymával és reszelt sajttal. Ekkor a négyzetek 4 sarkát középre hajtjuk. Ahol találkoznak, oda teszünk egy karika paradicsomot. A tetejükre is szórhatunk egy kevés reszelt sajtot. 

Ezután kétszáz fokra előmelegített sütőbe toljuk a falatkákat, majd pirosra sütjük. Remek vendégváró, amit kedvünkre variálhatunk.

Kapcsolódó tartalom
Mikor szedd, hogyan edd? Íme a 8 legfontosabb kérdés-válasz a levenduláról
Halmos Monika | 2025. máj 26

Mikor szedd, hogyan edd? Íme a 8 legfontosabb kérdés-válasz a levenduláról

A legfontosabb tudnivalókat gyűjtöttük össze, hogy segítsek eligazodni a levendulák mágikus világában.