Tavaszi zöldséges rizssaláta
Olvasási idő: 1 perc

Tavaszi zöldséges rizssaláta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 bögre basmati rizs
  • 2 bögre víz
  • 2 dkg vaj
  • 2-3 ek. olívaolaj
  • 5-6 szem hónapos retek
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1 kk. cukor
  • ½ citrom leve
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 kk. só
  • 25 dkg kecskesajt

Elkészítés 

Elsőként elkészítjük a rizst.  Egy bögrényit a vaj és olívaolaj keverékén megfuttatunk, míg a rizsszemek ki nem fehérednek. Ezután felöntjük két bögre vízzel. Sózzuk, majd lefedjük, és nagyon alacsony lángon készre főzzük.

Amíg elkészül, addig marináljuk a zöldségeket. Ehhez a tavaszi változathoz újhagymát és hónapos retket használunk, de ezeket a szezon előrehaladtával lehet variálni.

A hagymát felkarikázzuk a zöldjével együtt, a retket vékonyan felvágjuk. Ezután megsózzuk, borsozzuk, majd rányomjuk egy fél citrom levét. Finomra vágott petrezselymet is teszünk hozzá. Egy kiskanál cukor is jöhet rá.

Ha a rizs már csak langyos, összekeverjük a marinált zöldségekkel, és teszünk hozzá kecskesajtot is.

Ezt a receptet így készítette el Marcsi a Konyhám sorozat korábbi adásában:

Kapcsolódó tartalom
Sós, kapros, túrós lepény
| 2025. június 05

Sós, kapros, túrós lepény

Borbás Marcsi receptje