
Hozzávalók
- 1 bögre basmati rizs
- 2 bögre víz
- 2 dkg vaj
- 2-3 ek. olívaolaj
- só
- 5-6 szem hónapos retek
- 2-3 szál újhagyma
- 1 kk. cukor
- ½ citrom leve
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 kk. só
- 25 dkg kecskesajt
Elkészítés
Elsőként elkészítjük a rizst. Egy bögrényit a vaj és olívaolaj keverékén megfuttatunk, míg a rizsszemek ki nem fehérednek. Ezután felöntjük két bögre vízzel. Sózzuk, majd lefedjük, és nagyon alacsony lángon készre főzzük.
Amíg elkészül, addig marináljuk a zöldségeket. Ehhez a tavaszi változathoz újhagymát és hónapos retket használunk, de ezeket a szezon előrehaladtával lehet variálni.
A hagymát felkarikázzuk a zöldjével együtt, a retket vékonyan felvágjuk. Ezután megsózzuk, borsozzuk, majd rányomjuk egy fél citrom levét. Finomra vágott petrezselymet is teszünk hozzá. Egy kiskanál cukor is jöhet rá.
Ha a rizs már csak langyos, összekeverjük a marinált zöldségekkel, és teszünk hozzá kecskesajtot is.
Ezt a receptet így készítette el Marcsi a Konyhám sorozat korábbi adásában:
