Szilvalekváros rugelach
Olvasási idő: 1 perc

Szilvalekváros rugelach

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 2 ek cukor
  • 23-25 dkg liszt (amennyit felvesz)
  • a töltéshez fekete szilvalekvár

Elkészítés

A lisztet gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a krémsajttal, a vajjal és a cukorral. Mivel linzer jellegű tésztát készítünk, fontos, hogy a vaj hideg legyen, és ne melegedjen fel túlságosan a kezünktől. Ha a keverék összeállt, frissen tartó fóliába csomagolva, hűtőbe tesszük, de ha sietünk, akár azonnal elkezdhetünk vele dolgozni.

A tésztát vékonyra, kör alakúra nyújtjuk. Jó alaposan lisztezzünk alá, mert könnyen elszakadhat. Ezután az egészet alaposan megkenjük szilvalekvárral. A koronglapot háromszögekre vágjuk és egyenként feltekerjük a cikkelyeket úgy, hogy a háromszög széles végétől tekerjük szorosan a tésztát a háromszög csúcsa felé. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megkenjük felvert tojással a tekercseket. 180 fokos sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kapcsolódó tartalom