Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 12,5 dkg zsír
- fél ek cukor
- só
- 4 ek tejföl
- 2 tojás
- 2 dl tej
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejben egy kis cukorral és két evőkanál liszttel. A lisztet eldolgozzuk a puha zsiradékkal, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a két tojást, és a tejfölt. Jól gyúrható tésztát dagasztunk belőle, majd 20 percig hagyjuk kelni.
Ha megkelt, fél cm vastagra nyújtjuk, és négyzeteket vágunk belőle. Mindegyik négyzet közepére teszünk egy teáskanál szilvalekvárt. A négyzetek két ellentétes végét összecsippentjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és hagyjuk még egy kicsit kelni. Végül megkenjük felvert tojással, és 180 fokon körülbelül 25 perc alatt pirosra sütjük.