Spanyol burgonyás omlett
Olvasási idő: 1 perc

Spanyol burgonyás omlett

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 vöröshagyma
  • 8 db tojás
  • 5 szem burgonya
  • 1,2 dl olívaolaj
  • 1 marék reszelt sajt
  • bors
  • fokhagyma

Elkészítés

A burgonyát előfőzzük, majd apró kockákra vágva, egy serpenyőben olíva olajban sütni kezdjük. Fokhagymát és karikára vágott hagymát adunk hozzá, majd együtt pároljuk az egészet. Míg puhul a krumpli, a tojásokat felverjük, és hozzákeverjük a reszelt sajtot.

Ha elkészül a krumpli, ráöntjük a sajtos-tojásos elegyet, és kevergetés nélkül (!) sülni hagyjuk. Amikorra összeállt, a szélénél alányúlunk, majd egy tányér segítségével megfordítjuk. Az étel másik oldalát is lepirítjuk. Akkor lesz jó az eredmény, ha kívül ropogós, belül puha az étel!

Kapcsolódó tartalom
Különleges szilvás receptek
Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka | 2025. augusztus 12

Különleges szilvás receptek

Tudtátok, hogy a szilva az egyetlen gyümölcs, amelynek bizonyított hatása van a csontsejtek regenerálásában?