Sopszka zöldsaláta ágyon
Olvasási idő: 1 perc

Sopszka zöldsaláta ágyon

Sopszka saláta, ahogy Borbás Marcsi készíti

A sopszkasaláta legfontosabb összetevői az uborka, a paradicsom és a szirene, ami egy nagyon finom juhsajt. Ezenfelül kerülhet bele vöröshagyma, paprika, olívabogyó és petrezselyem is, de természetesen erre az ételre is igaz, hogy ahány bolgár család, annyiféle változat. Én nagyon szeretem a harsogó, zöld salátaleveleket, így azokból is kevertem hozzá.

Hozzávalók (2 személyre)

  • ½ kígyóuborka
  • 6 szem koktélparadicsom
  • 2 karika vöröshagyma
  • 6-8 szem olívabogyó
  • 4 szál petrezselyem
  • fél csomag „Zabosfai szeretet” salátakeverék
  • 8 dkg szirene
  • 2 ek étolaj
  • 2 ek fehérborecet

Elkészítés

Az uborkát és a paradicsomot megmossuk, majd falatnyi darabokra vágjuk. A vöröshagymát pici kockákra aprítjuk. Ezután lesózzuk a zöldségeket, de csak óvatosan. Kb. 10 perc múlva hozzákeverjük az olívabogyót, a leveleire szedett petrezselymet, és ízesítjük az olajjal és a borecettel. Egy csinos tálat kibélelünk a salátakeverékkel, ráhalmozzuk a többi zöldséget, majd a tetejére reszeljük a sajtot.

Ha nem tudunk szirenét szerezni, helyettesíthetjük jó minőségű fetával is.

Frissen fogyasztjuk.

  

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!