Sonkaleves
Olvasási idő: 1 perc

Sonkaleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg füstölt sonka
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 db zellergumó
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db burgonya
  • petrezselyem és zellerzöld

Elkészítés

A sonkát fazékba tesszük, majd felöntjük vízzel, hogy ellepje. Ezután feltesszük főzni, és ha felforrt, az első levet leöntjük róla, és újból hideg vizet öntünk rá (kb. 3 litert). Lassú tűzön újra főzni kezdjük, és ha felforrt, leszedjük róla a habot. Ekkor beletesszük a hosszában félbevágott zöldségeket is, majd tovább főzzük. Sózni nem kell, hiszen a sonkából elegendő ki fog főni.

Ha minden megfőtt, a sonkát felszeleteljük, és a zöldségekkel együtt egy tálra tesszük. A leveshez főtt cérnametéltet vagy kiskocka tésztát keverünk és azonnal tálaljuk.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!