Sertésszűz majdnem Budapest módra
Olvasási idő: 1 perc

Sertésszűz majdnem Budapest módra

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésszűz
  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 szál újhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kg paprika
  • 1 kg paradicsom
  • 2-3 szelet hegyes erős paprika
  • 30 dkg barna csiperke
  • 40 dkg zöldborsó
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 4 ek. sertészsír
  • frissen őrölt bors

 

Elkészítés 

Elsőként a lecsót készítjük el. Két kanál zsíron elkezdjük dinsztelni a félkarikára vágott hagymát és az újhagymát, közben sózzuk. A paprikát tetszés szerint feldaraboljuk, majd azt is a hagymához adjuk. A gombát megmossuk, összevágjuk, majd ez is jöhet az ételhez. Ha a gomba kiadta a levét, akkor jön hozzá a feldarabolt, igény szerint meghámozott paradicsom. Ha szükséges, öntsünk hozzá egy kis vizet is. Így főzzük készre. Aki szereti, csípős paprikát is adhat hozzá.

Egy másik edényben a kisebb kockára vágott szalonna zsírját lassú tűznél kiolvasztjuk. Ezután hozzáadjuk a nagyobb darabokban hagyott csirkemájat. Ha már pirul, jöhet hozzá a zöldborsó, aminek csak néhány perc hőkezelés kell. Jól megborsozzuk, majd, mikor lehúztuk a tűzről, meg is sózzuk.

Egy harmadik edényben zsírt forrósítunk. A sertésszüzet ujjnyi vastag karikára vágjuk, majd a forró serpenyőben néhány perc alatt szép pirosra sütjük. Akkor fordítjuk meg, amikor az edény elengedi a húst. Végül sózzuk, majd azonnal tálaljuk a borsós májjal és a lecsóval.

Kapcsolódó tartalom
Empanadas kétféleképpen
| 2025. június 03

Empanadas kétféleképpen

Fekete Gergő receptje