
Hozzávalók
- 50 dkg sertésszűz
- 50 dkg csirkemáj
- 2 szál újhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kg paprika
- 1 kg paradicsom
- 2-3 szelet hegyes erős paprika
- 30 dkg barna csiperke
- 40 dkg zöldborsó
- 20 dkg húsos szalonna
- 4 ek. sertészsír
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítés
Elsőként a lecsót készítjük el. Két kanál zsíron elkezdjük dinsztelni a félkarikára vágott hagymát és az újhagymát, közben sózzuk. A paprikát tetszés szerint feldaraboljuk, majd azt is a hagymához adjuk. A gombát megmossuk, összevágjuk, majd ez is jöhet az ételhez. Ha a gomba kiadta a levét, akkor jön hozzá a feldarabolt, igény szerint meghámozott paradicsom. Ha szükséges, öntsünk hozzá egy kis vizet is. Így főzzük készre. Aki szereti, csípős paprikát is adhat hozzá.
Egy másik edényben a kisebb kockára vágott szalonna zsírját lassú tűznél kiolvasztjuk. Ezután hozzáadjuk a nagyobb darabokban hagyott csirkemájat. Ha már pirul, jöhet hozzá a zöldborsó, aminek csak néhány perc hőkezelés kell. Jól megborsozzuk, majd, mikor lehúztuk a tűzről, meg is sózzuk.
Egy harmadik edényben zsírt forrósítunk. A sertésszüzet ujjnyi vastag karikára vágjuk, majd a forró serpenyőben néhány perc alatt szép pirosra sütjük. Akkor fordítjuk meg, amikor az edény elengedi a húst. Végül sózzuk, majd azonnal tálaljuk a borsós májjal és a lecsóval.
