Ropogós burgonyagolyó
Olvasási idő: 1 perc

Ropogós burgonyagolyó

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 30 dkg burgonya
  • 3 dkg parmezán
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, majd kockára vágjuk, és megfőzzük sós vízben. Ezután simára áttörjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a keményítőt, és belereszeljük a parmezánt.

Ízesítjük finomra vágott petrezselyemmel és sóval. Az egészet simára elkeverjük. Diónyi golyókat készítünk a tésztából, amiket közepesen forró olajban pirosra sütünk.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!