
A bor és a virág különös kettőst alkotnak: a bor megszínezi a virágot, máskor a virág a bort, színük mindenképpen egybekel. Egyes virágokat a bor kitűnően tartósít, míg más fajták aromája a borban teljesedik ki igazán! Most a körte kap színt és bársonyos aromát a vörösbortól, ehhez társul a lángvirág, harmonikusan, simogatnivaló, kedves szirmaival, lágy aromájával.

Vajon a hagyma lehet főszereplő ? Vagy ő csak amolyan mellékszereplő egy ételben, amelyről tudomást sem veszünk, csak a hiányát vesszük észre és szenvedjük meg? Azoknak ajánlom jó szívvel kedvenc töltött hagymáinkat, akik számára ínycsiklandó a hagymás-zsíros kenyér, a hagymasaláta, a francia hagymaleves. Ugyanis ilyen az, amikor a hagyma kapja a főszerepet egy nagy tál téli vígjátékban.

A test, a lélek és a szellem megtisztulásának ideje következik, és ez nagyon jót tesz az egészségünknek. Nem véletlenül hangsúlyozta a böjt fontosságát a legtöbb nagy vallásalapító. Olyan recepteket hoztunk, hogy kedvetek legyen böjtölni!