Rakott, sült zöldségek
Olvasási idő: 1 perc

Rakott, sült zöldségek

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók (4 személyre)

  • 1 db kisebb fej karfiol
  • 1 db kisebb fej brokkoli
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 db újhagyma
  • 2 csomag light mini mozzarellagolyó
  • 5 dkg reszelt kemény sajt
  • 4-5 vékony szelet zsírszegény füstöltsonka, ha szeretnénk, de enélkül kiváló vegetáriánus fogást készíthetünk!
  • bors

Elkészítés

Miután megmostuk a rózsáira szedett karfiolt és brokkolit, sós vízben 7 percig főzzük. Ezután alaposan lecsepegtetjük, majd vegyesen berakjuk őket egy tepsibe. A reszelt sajt felét rászórjuk a tetejére, elosztjuk rajta a mozzarellagolyókat, majd ráhintjük a vékony karikákra vágott újhagymát és a csíkokra vágott sonkát is.

Ezután jöhet rá a maradék reszelt sajt és egy kevés frissen őrölt feketebors. Végül meglocsolgatjuk a tejszínnel, és 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Kapcsolódó tartalom
Aranyalma befőtt
Halmos Monika | 2025. szeptember 07

Aranyalma befőtt

Díszcserjeként álldogál az aranyalma tőlünk nem messze, egy kicsit elhagyatott park szélén. Mostoha a sorsa, mert őszi díszeit, apró aranyalmácskáit senkinek sem mutogathatja, nincs, aki arra jár. Csak mi tévedünk arra, szeptember vége felé, hogy megnézzük, megértek-e a kis gyümölcsök. A kicsi almák, amelyek ügy csüngnek a fán, csokrokban, mint a cseresznye. Befőtt készül belőlük, mégpedig szárral együtt, díszítésként gyümölcssalátához, süteményekhez, gyümölcsös koktélba pottyantva olyan szívderítő látvány! Pikáns íze pedig túlmutat az egzotikus gyümölcsök aromáján.