Rakott, sült zöldségek
Olvasási idő: 1 perc

Rakott, sült zöldségek

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók (4 személyre)

  • 1 db kisebb fej karfiol
  • 1 db kisebb fej brokkoli
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 db újhagyma
  • 2 csomag light mini mozzarellagolyó
  • 5 dkg reszelt kemény sajt
  • 4-5 vékony szelet zsírszegény füstöltsonka, ha szeretnénk, de enélkül kiváló vegetáriánus fogást készíthetünk!
  • bors

Elkészítés

Miután megmostuk a rózsáira szedett karfiolt és brokkolit, sós vízben 7 percig főzzük. Ezután alaposan lecsepegtetjük, majd vegyesen berakjuk őket egy tepsibe. A reszelt sajt felét rászórjuk a tetejére, elosztjuk rajta a mozzarellagolyókat, majd ráhintjük a vékony karikákra vágott újhagymát és a csíkokra vágott sonkát is.

Ezután jöhet rá a maradék reszelt sajt és egy kevés frissen őrölt feketebors. Végül meglocsolgatjuk a tejszínnel, és 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!