
Hozzávalók:
3-4 db padlizsán
1 dl olívaolaj
só
A raguhoz:
2 ek. olívaolaj
15 dkg borsófehérje granulátum
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
15 dkg pirított dió
frissen őrölt bors
friss kakukkfű
1 kk. borsikafű
½ kk. szerecsendió
3-4 ek. zabpehely
1 ek. szójaszósz
só
A besamelhez:
50 g növényi zsiradék
50 g rizsliszt
5 dl zabtej
só, bors
Az összeállításhoz:
3 dl szójajoghurt
15 dkg növényi sajt
Elkészítés:
A padlizsánokat felszeleteljük, majd forró vasserpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk. Fontos, hogy közben sózzuk is meg mindegyik szeletet.
A borsófehérjét hideg vízbe áztatjuk. A diót egy tepsire terítjük, majd 160 fokos sütőben megpirítjuk. Ezután ledörzsöljük róla a héjat. A vöröshagymát kevés olívaolajon ledinszteljük. Hozzáadjuk a kicsavart borsófehérjét, és azt is pirítjuk a hagymával együtt. Fűszerezzük aprított fokhagymával, friss kakukkfűvel, borsikafűvel. Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendiót is reszelünk rá. Ezután jöhet hozzá a zabpehely, majd a pirított, vágott dió. A szójaszószt is ráöntjük. Jól átkeverjük, majd lehúzzuk a tűzről.
Ha mindennel elkészültünk, elkezdjük a rétegezést. Legalulra padlizsán kerül, majd jön a töltelék, és egy jó adag szójajoghurt és reszelt növényi sajt. Ezután újra padlizsán, töltelék, szójajoghurt, sajt, majd padlizsánnal zárjuk.
A besamelhez a zsiradékon átkeverjük a rizslisztet, majd óvatosan elkezdjük adagolni hozzá a felforrósított növényi tejet. A rizsliszt kicsit később kezd sűrűsödni, mint a finomliszt, ezt várjuk meg. A besamelt is sózzuk, borsozzuk, majd öntsük az étel tetejére, és szórjuk meg reszelt növényi sajttal.
190 fokos sütőben készre sütjük. Körülbelül 40 perc alatt el is készül.