
Hozzávalók
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg rétesliszt
- 1 ek. vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 2 ek. rumaroma
- fél citrom reszelt héja
- 1 tojássárgája
Elkészítés
A vajat a porcukorral kihabosítjuk, a tojássárgáját is belerakjuk. Hozzáadjuk a csipet sót, a vaníliás cukrot, a rumaromát és a reszelt citromhéjat is. Végül a lisztet is beleszitáljuk, majd jól összegyúrjuk. Kicsit ragacsos, lágy tészta lesz belőle. Ha elkészültünk, becsomagoljuk, majd legalább egy órára hűtőbe rakjuk pihenni.
Ha kissé visszadermedt a tészta, lisztezett deszkán vékonyra, fél centiméteresre kinyújtjuk. Kis méretű kiszúróval kiszaggatjuk. A maradék tésztát összegyúrjuk, és újra kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kis korongokat. 190 °C-on világosra sütjük őket, körülbelül 12-14 perc alatt készülnek el. Ha kihűltek, ribizli- vagy málnalekvárral összeragasztjuk a korongokat, és hagyjuk egy napot állni. Tálaláskor vaníliás porcukorral szórjuk meg.
Ezt a receptet így készítette el Borbás Marcsi a Konyhám sorozat korábbi adásában:
