Plätzchen
Olvasási idő: 1 perc

Plätzchen

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 1 ek. vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 2 ek. rumaroma
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 tojássárgája

 

Elkészítés

A vajat a porcukorral kihabosítjuk, a tojássárgáját is belerakjuk. Hozzáadjuk a csipet sót, a vaníliás cukrot, a rumaromát és a reszelt citromhéjat is. Végül a lisztet is beleszitáljuk, majd jól összegyúrjuk. Kicsit ragacsos, lágy tészta lesz belőle. Ha elkészültünk, becsomagoljuk, majd legalább egy órára hűtőbe rakjuk pihenni.

Ha kissé visszadermedt a tészta, lisztezett deszkán vékonyra, fél centiméteresre kinyújtjuk. Kis méretű kiszúróval kiszaggatjuk. A maradék tésztát összegyúrjuk, és újra kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kis korongokat. 190 °C-on világosra sütjük őket, körülbelül 12-14 perc alatt készülnek el. Ha kihűltek, ribizli- vagy málnalekvárral összeragasztjuk a korongokat, és hagyjuk egy napot állni. Tálaláskor vaníliás porcukorral szórjuk meg.

 

Ezt a receptet így készítette el Borbás Marcsi a Konyhám sorozat korábbi adásában:

Kapcsolódó tartalom
Epres-tejcsokoládés pite
| 2025. június 06

Epres-tejcsokoládés pite

Borbás Marcsi receptje