Pikáns babsaláta
Olvasási idő: 1 perc

Pikáns babsaláta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 20 dkg szójabab
  • 2 ek. szójaszósz
  • 3 ek. rizsecet
  • friss gyömbér
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 ek. tahini
  • 1 tk. méz
  • ½  bio citrom
  • 1 csokor fodroskel
  • 1 csokor mángold
  • chili ízlés szerint

Elkészítés 

A szójababot sós vízben megfőzzük. Ezután leszűrjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Az öntethez összekeverjük a szójaszószt, a rizsecetet és a tahinit. Jöhet hozzá ízlés szerint friss gyömbér. Először csak egy keveset reszeljünk bele, majd kóstoljuk meg, és az ízlésünknek megfelelőn adjunk még hozzá. Ízesítjük citromlével és reszelt citromhéjjal is. Pici mézzel édesítjük. Az öntet esetében nagyon fontos, hogy intenzív íze legyen, úgy lesz igazán finom az elkészült saláta.

Egy kisebb fej lilahagymát finomra felvágunk, ezt is az öntethez keverjük. A zöld leveleket falatnyi darabokra tépkedjük, majd elkeverjük a főtt babbal és az öntettel. Ízlés szerint chilit is teszünk bele. Fogyaszthatjuk köretként húsok mellé, de önálló fogásként is kiváló.

Ezt a receptet Marcsi így készítette el:

Kapcsolódó tartalom
Adai pékkifli
| 2025. július 26

Adai pékkifli

Borbás Marcsi receptje