Parigina, a sajttal és sonkával töltött pizza
Olvasási idő: 1 perc

Parigina, a sajttal és sonkával töltött pizza

Antal Csilla receptje

Hozzávalók

A tésztához:

  • 500 g pizzaliszt
  • 3 dl langyos víz
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 tk. só
  • 25 g élesztő
  • 1 kk cukor

A töltelékhez:

  • 1,5 dl passzírozott paradicsom
  • só, bors
  • 6 szelet sonka
  • 30 dkg trappista sajt
  • 2 dl tejföl

A tetejére:

  • 1 adag leveles tészta
  • 1 egész tojás
  • 1 ek. tej

Elkészítés

Elsőként a tésztát készítjük el. Az élesztőt a cukorral együtt elkeverjük egy kevés langyos vízben. Ha felfutott, hozzáadjuk a liszthez, majd bedagasztjuk a többi vízzel. Közben hozzáadjuk a sót, és ha a tésztánk már összeállt, az olívaolajat is. Végül simára kidagasztjuk a tésztát, majd letakarjuk, és langyos helyen hagyjuk a duplájára kelni.

Ha a tésztánk megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk. Egy közepes méretű tepsit kikenünk vajjal, és kibéleljük a kelt tésztával. Az egyik felét meglocsoljuk passzírozott paradicsommal, Melyre rátesszük a sonkaszeleteket. A tészta másik felét tejföllel locsoljuk meg. Ezután az egészet megszórjuk reszelt trappista sajttal. Végül befedjük a vajas tésztával, melyet tejjel elkevert tojással kenünk meg. Vékonyan sajttal is megszórjuk. Kétszáz fokra előmelegített sütőbe tesszük, és körülbelül fél óra alatt szép pirosra sütjük. Melegen tálaljuk.

Kapcsolódó tartalom
Mandulatorta (gluténmentesen)
| 2025. június 08

Mandulatorta (gluténmentesen)

Antal Csilla receptje