Mézes-mustáros csirkeszárnyak
Olvasási idő: 1 perc

Mézes-mustáros csirkeszárnyak

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • só, bors
  • 2 ek olívaolaj

A mártáshoz:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág friss kakukkfű
  • 1 dl Univer mustár
  • ½ citrom leve
  • 1 ek méz

 

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, sóval és borssal ízesítjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Meglocsoljuk őket kevés olívaolajjal. Ezután lefedjük, majd száznyolcvan fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és puhára sütjük. Közben elkészítjük a mártást. A mustárt simára keverjük a mézzel, a citrom levével, illetve 2 gerezd lereszelt fokhagymával. Friss kakukkfűvel ízesítjük.

Ha megsültek a csirkeszárnyak, megkenjük őket alaposan a mustáros keverékkel. Ezután egy serpenyőbe tesszük őket. Közepes lángon rápirítjuk a mustáros mártást a csirkeszárnyakra. Vigyázzunk, hogy ne égessük el, de azért szép pirosra süljenek.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!