Marhahúsos rakott padlizsán
Olvasási idő: 2 perc

Marhahúsos rakott padlizsán

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg darált marhacomb
  • 3-4 ek. olívaolaj
  • 3-4 szál újhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 db édesköménygumó
  • 1 szál sárgarépa
  • 5 dl passzírozott paradicsom
  • bors
  • 4-5 fej padlizsán

A pirításhoz:

  • olívaolaj

Az összeállításhoz:

  • 20 dkg sajt 

 

Elkészítés

Elsőként felszeleteljük a padlizsánt, majd lesózzuk. Amíg levet enged, elkészítjük a marhahúsos ragut. Kevés olívaolajon elkezdjük dinsztelni a karikára vágott újhagymát, közben meg is sózzuk. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a darált marhahúst. Borssal ízesítjük. Ha a hús elkezdi engedni a levét, tovább dinszteljük. Kevés vizet adhatunk hozzá, de ne hígítsuk fel túlságosan.

Amint a hús alól elfőtt a lé, hozzáadjuk a lereszelt répát és az édesköményt. Addig dinszteljük tovább, míg a zöldségek is elkezdenek pirulni. Ezután ráöntjük a passzírozott paradicsomot, és krémesre beforraljuk. Közben a padlizsánszeleteket letörölgetjük egy papírtörlővel, majd olívaolajon mindegyiket lepirítjuk.

A sajtot lereszeljük.

Ha mindennel elkészültünk, elkezdjük a rétegezést. Egy tűzálló tál aljába rakunk egy réteg pirított padlizsánt, erre jön egy réteg húsos ragu, majd megszórjuk sajttal. Így folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. A végén padlizsánnal zárjuk a sort, és az étel tetejét is megszórjuk reszelt sajttal. 

180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és amikor látjuk, hogy a tepsi szélén forr a ragu, és szépen megpirult a sajt, ki is vehetjük. Érdemes 10 percet várni, mielőtt tálaljuk.

Ezt a receptet így készítette el Marcsi a Konyhám sorozat korábbi adásában:

Kapcsolódó tartalom
Uborkaszósz – történettel
Halmos Monika | 2025. június 20

Uborkaszósz – történettel

A kovászos uborka nemcsak isteni ropogtatni való, de isteni szószt is készíthetünk belőle.