
Hozzávalók
- 50 dkg darált marhacomb
- 3-4 ek. olívaolaj
- 3-4 szál újhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db édesköménygumó
- 1 szál sárgarépa
- 5 dl passzírozott paradicsom
- só
- bors
- 4-5 fej padlizsán
A pirításhoz:
- olívaolaj
Az összeállításhoz:
- 20 dkg sajt
Elkészítés
Elsőként felszeleteljük a padlizsánt, majd lesózzuk. Amíg levet enged, elkészítjük a marhahúsos ragut. Kevés olívaolajon elkezdjük dinsztelni a karikára vágott újhagymát, közben meg is sózzuk. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a darált marhahúst. Borssal ízesítjük. Ha a hús elkezdi engedni a levét, tovább dinszteljük. Kevés vizet adhatunk hozzá, de ne hígítsuk fel túlságosan.
Amint a hús alól elfőtt a lé, hozzáadjuk a lereszelt répát és az édesköményt. Addig dinszteljük tovább, míg a zöldségek is elkezdenek pirulni. Ezután ráöntjük a passzírozott paradicsomot, és krémesre beforraljuk. Közben a padlizsánszeleteket letörölgetjük egy papírtörlővel, majd olívaolajon mindegyiket lepirítjuk.
A sajtot lereszeljük.
Ha mindennel elkészültünk, elkezdjük a rétegezést. Egy tűzálló tál aljába rakunk egy réteg pirított padlizsánt, erre jön egy réteg húsos ragu, majd megszórjuk sajttal. Így folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. A végén padlizsánnal zárjuk a sort, és az étel tetejét is megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és amikor látjuk, hogy a tepsi szélén forr a ragu, és szépen megpirult a sajt, ki is vehetjük. Érdemes 10 percet várni, mielőtt tálaljuk.
Ezt a receptet így készítette el Marcsi a Konyhám sorozat korábbi adásában:
