Krumplifőzelék
Olvasási idő: 1 perc

Krumplifőzelék

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg főznivaló burgonya
  • 2-3 db babérlevél
  • 2 ek. sertészsír
  • 1 ek. liszt
  • 2 dl zsíros tejföl
  • 4-5 db tojás

Elkészítés 

Meghámozzuk a főznivaló burgonyát, majd karikára vágjuk. Annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi jól ellepi. Babérlevéllel ízesítjük.

Ha megfőtt, kiszedjük a babérleveleket, majd vékony rántást készítünk. A sertészsíron elkezdjük pirítani a lisztet. Amikor már szalmasárga, és érezzük a pirult illatot, felöntjük hideg vízzel, majd habverővel simára kikeverjük. Azonnal a főtt krumplihoz adjuk. A tejfölt egy kis forró lével elkeverjük, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletét, és ne csomósodjon össze. Azonnal ezt is a főzelékhez keverjük.

Amint újra elkezd forrni, beleütünk négy-öt tojást. Innentől kezdve már nem keverjük, hanem nagyon alacsony lángon még öt percig főzzük. Ízlés szerint savanyíthatjuk egy kis ecettel is.

Kapcsolódó tartalom
Sós, kapros, túrós lepény
| 2025. június 05

Sós, kapros, túrós lepény

Borbás Marcsi receptje