
Hozzávalók
- 1 kg főznivaló burgonya
- 2-3 db babérlevél
- 2 ek. sertészsír
- 1 ek. liszt
- 2 dl zsíros tejföl
- só
- 4-5 db tojás
Elkészítés
Meghámozzuk a főznivaló burgonyát, majd karikára vágjuk. Annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi jól ellepi. Babérlevéllel ízesítjük.
Ha megfőtt, kiszedjük a babérleveleket, majd vékony rántást készítünk. A sertészsíron elkezdjük pirítani a lisztet. Amikor már szalmasárga, és érezzük a pirult illatot, felöntjük hideg vízzel, majd habverővel simára kikeverjük. Azonnal a főtt krumplihoz adjuk. A tejfölt egy kis forró lével elkeverjük, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletét, és ne csomósodjon össze. Azonnal ezt is a főzelékhez keverjük.
Amint újra elkezd forrni, beleütünk négy-öt tojást. Innentől kezdve már nem keverjük, hanem nagyon alacsony lángon még öt percig főzzük. Ízlés szerint savanyíthatjuk egy kis ecettel is.
Kapcsolódó tartalom

Három aszalt gyümölcsös recept
Az aszalványokkal sokáig remekül gazdálkodhatunk a konyhában.