
Hozzávalók
- 1 kg főznivaló burgonya
- 2-3 db babérlevél
- 2 ek. sertészsír
- 1 ek. liszt
- 2 dl zsíros tejföl
- só
- 4-5 db tojás
Elkészítés
Meghámozzuk a főznivaló burgonyát, majd karikára vágjuk. Annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi jól ellepi. Babérlevéllel ízesítjük.
Ha megfőtt, kiszedjük a babérleveleket, majd vékony rántást készítünk. A sertészsíron elkezdjük pirítani a lisztet. Amikor már szalmasárga, és érezzük a pirult illatot, felöntjük hideg vízzel, majd habverővel simára kikeverjük. Azonnal a főtt krumplihoz adjuk. A tejfölt egy kis forró lével elkeverjük, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletét, és ne csomósodjon össze. Azonnal ezt is a főzelékhez keverjük.
Amint újra elkezd forrni, beleütünk négy-öt tojást. Innentől kezdve már nem keverjük, hanem nagyon alacsony lángon még öt percig főzzük. Ízlés szerint savanyíthatjuk egy kis ecettel is.
Kapcsolódó tartalom
