Kijevi csirkemell
Olvasási idő: 1 perc

Kijevi csirkemell

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 20–25 dkg-os csirkemelldarabok (4 db)
  • 32 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • bors

A panírhoz:

  • 20 dkg morzsa (hagyományos és pankómorzsa keveréke)
  • 15 dkg liszt
  • 4 db tojás

A sütéshez:

  • olaj 

 

Elkészítés 

A csirkemellet úgy formázzuk meg, hogy a szárny kis combját is hozzávágjuk. Így a hús végén kiálló kis csontocskával sokkal csinosabb lesz a végeredmény. A hús legvastagabb részénél bedugunk egy keskeny pengéjű kést, és belül kitágítunk vele egy zsebecskét úgy, hogy a bemeneti nyílást szűken hagyjuk. A vajat kikeverjük a sóval, borssal, aprított petrezselyemmel és az átnyomott fokhagymával.

Ezután habzsák segítségével betöltjük a vajat a húsokba. (A megadott mennyiséget osszuk el a négy mellben.) Ha elkészültünk, betesszük a megtöltött csirkemelleket a hűtőbe, hogy teljesen visszadermedjen a vaj. Kb. egy óra múlva elkezdhetjük a panírozást. Lisztbe, tojásba és morzsába forgatjuk a húsokat. Azon az oldalon, ahol a nyílás van a húson, ismételjük meg a műveletet még egyszer, nehogy kisüljön a vaj. Ezután bő olajban aranybarnára sütjük a megtöltött csirkemelleket.

 

Ezt a receptet így készítette el Marcsi a Konyhám sorozat korábbi adásában:

Kapcsolódó tartalom
Sós, kapros, túrós lepény
| 2025. június 05

Sós, kapros, túrós lepény

Borbás Marcsi receptje