
Hozzávalók
- 20–25 dkg-os csirkemelldarabok (4 db)
- 32 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- só
- bors
A panírhoz:
- 20 dkg morzsa (hagyományos és pankómorzsa keveréke)
- 15 dkg liszt
- 4 db tojás
A sütéshez:
- olaj
Elkészítés
A csirkemellet úgy formázzuk meg, hogy a szárny kis combját is hozzávágjuk. Így a hús végén kiálló kis csontocskával sokkal csinosabb lesz a végeredmény. A hús legvastagabb részénél bedugunk egy keskeny pengéjű kést, és belül kitágítunk vele egy zsebecskét úgy, hogy a bemeneti nyílást szűken hagyjuk. A vajat kikeverjük a sóval, borssal, aprított petrezselyemmel és az átnyomott fokhagymával.
Ezután habzsák segítségével betöltjük a vajat a húsokba. (A megadott mennyiséget osszuk el a négy mellben.) Ha elkészültünk, betesszük a megtöltött csirkemelleket a hűtőbe, hogy teljesen visszadermedjen a vaj. Kb. egy óra múlva elkezdhetjük a panírozást. Lisztbe, tojásba és morzsába forgatjuk a húsokat. Azon az oldalon, ahol a nyílás van a húson, ismételjük meg a műveletet még egyszer, nehogy kisüljön a vaj. Ezután bő olajban aranybarnára sütjük a megtöltött csirkemelleket.
Ezt a receptet így készítette el Marcsi a Konyhám sorozat korábbi adásában:
