Juhtúrós sztrapacska
Olvasási idő: 1 perc

Juhtúrós sztrapacska

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 60 dkg burgonya
  • kb. 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 45 dkg juhtúró

A tálaláshoz:

  • zsíros tejföl

Elkészítés

A burgonyát nyersen lereszeljük. Összedolgozzuk a liszttel, a tojással és a sóval. Olyan állagú tésztát kell kapnunk, mint amikor nokedlit készítünk. Ha túlságosan lágy lenne, akkor nyugodtan tegyünk még hozzá lisztet. Ezután forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk bele a tésztát.

A szalonnát felaprítjuk, és egy serpenyőben kipirítjuk a zsírját. Alacsony lángon kezdjük a pirítást, és az elején adjunk hozzá egy deciliternyi vizet is. Így biztosan jó ropogós lesz. Ha elkészültünk, a pörcöket kiszedjük, és félrerakjuk a tálaláshoz. A maradék zsiradékban felforrósítjuk a juhtúrót, majd ebbe a forró juhtúróba szedjük ki a főzővízből a galuskákat. (Semmi esetre se mossuk le őket!)

Jól átkeverjük az ételt, és azonnal tálaljuk. A tetejét megszórjuk a pörccel. Aki szeretne, tehet rá egy adag jó zsíros, sűrű tejfölt is.

Kapcsolódó tartalom
Ehi, Maria, dove vai?
– sirláncelot – | 2025. június 14

Ehi, Maria, dove vai?

Közkívánatra: Marcsi útvonala Valsuganában és a Garda-tó felé