
Hozzávalók
- 15 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 1 csipet sütőpor
- 1 ek. vaníliás cukor
- 5 dkg mandula
- 10 dkg kristálycukor
- 1 kis üveg korminlekvár
Elkészítés
A hideg, felkockázott vajat összedolgozzuk a sütőporral elkevert liszttel. Beledolgozzuk a tojások sárgáját, a porcukrot és a vaníliás cukrot is. Gyors mozdulatokkal dolgozzunk, ne melegítsük fel a vajat. Az ilyen típusú tésztákat érdemes géppel készíteni, úgy biztosan nem melegszenek fel. Miután elkészültünk, rudat formázunk belőle, becsomagoljuk, és egy órára a hűtőbe rakjuk.
Ha a tészta lehűlt, úgy szeleteljük fel, hogy diónyi adagokat kapjunk. Minden darabból golyót formázunk, amelyeket beleforgatunk kristálycukor és szeletelt mandula keverékébe. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és minden golyó közepébe készítünk egy kis mélyedést a mutatóujjunkkal. Az elhelyezésnél számítsunk rá, hogy a golyók egy kicsit el fognak terülni. 190 fokos sütőbe rakjuk a tepsit, és addig sütjük a csókokat, amíg a külsejük elkezd pirulni. Ez körülbelül 15 perc alatt be is következik. Amikor kivesszük őket a sütőből, azonnal tegyünk mindegyik sütemény mélyedésébe egy kiskanál lekvárt. Vigyázzunk, ekkor még ne mozgassuk őket, mert kissé puhák és sérülékenyek, de amint kihűlnek, könnyen leválnak a serpenyőről, és szépen egyben maradnak. Nagyon finom, omlós állaguk lesz.
