
Hozzávalók
- 4 keményre főtt tojás
 - 20 dkg savanyú káposzta
 - 30 dkg ecetes hering (ruszli)
 - 1 közepes fej vörös- vagy lilahagyma
 - köménymag
 - 2 evőkanál tökmagolaj
 - esetleg néhány szem kapribogyó
 
Elkészítés
A tojásokat megtisztítjuk, felkarikázzuk, a savanyú káposztát összevágjuk. A heringet az ecetes léből kiemeljük, lecsöpögtetjük, és falatnyi darabokra szeljük.

Az így előkészített alapanyagokat lazán összekeverjük, vagy váltakozva elrendezzük a tálon, köménnyel, esetleg kapribogyóval meghintjük és olajjal megöntözzük.

Készülhet úgy is, hogy savanyú káposzta helyett kockára vágott, főtt burgonyát, és savanyú uborkát teszünk a heringhez, és mustárral ízesített tejfölt öntünk rá.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho

                








