
Hozzávalók
- 25 dkg zabpehely
- 10 dkg dió
- 10 dkg törökmogyoró
- 5 dkg aszalt barack
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg vaj
- 3 ek méz
- 1 kis üveg birslekvár
Elkészítés
A diót és a mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd megdörzsöljük őket. A barackot kisebb darabokra vágjuk, a mazsolát megmossuk.
A vajat a mézzel összemelegítjük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a lekvárt, és az egészet simára keverjük. A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük, majd ráöntjük a mézes-lekváros keveréket, és óvatosan összedolgozzuk. Egy 12 darabos muffinsütő mélyedéseit kivajazzuk, majd ebbe adagoljuk ki a müzlinket. 135 °C-on egy órán át szárítjuk.
Tipp: Az összetevőket kedvünk szerint variálhatjuk – kerülhet bele szezámmag, lenmag, pirított napraforgómag vagy akár tökmag. Nagyon finom szárított vörös áfonyával vagy aszalt szilvával is.
Kapcsolódó tartalom

Balkáni lecsó
Az étel, amit bárki el tud készíteni, és mindenkinek ízlik.