Halfasírt krumplifőzelékkel
Olvasási idő: 2 perc

Halfasírt krumplifőzelékkel

Borbás Marcsi receptje

 A Hortobágyi Halgazdaság idei újdonsága a busa halfasírt, ami egész biztosan népszerű lesz a vásárlók körében. Ez a termék saját előállítású busából készül, ami egyébként az egyik legegészségesebb halfajta. Abszolút szálkamentes, 40 dekás kiszerelésben kapható decembertől az áruházakban. A Halgazdaság azon dolgozik, hogy ez a termék lehetőleg minél több helyen kapható legyen, hiszen 81 százalékban halhúst tartalmaz. Az összetevőkben szalonna, kenyér, vöröshagyma szerepel, tehát egy ízletes, könnyen elkészíthető és szálkamentes termék, amit gyerekek is nyugodtan fogyaszthatnak. Az elkészítése, pár perc alatt akár fritőzben, sütőben és air fyerben is nagyon egyszerű, tökéletes karácsonyi újdonság lehet a háztartásoknak. A Metro és az Auchan üzletekben is kapható.

Hozzávalók:

3-4 szem burgonya
3-4 ek. tejföl
2 tk. keményítő
1-2 babérlevél
frissen őrölt bors

ízlés szerint ecet

Személyenként 5-6 halfasírt

 Elkészítés: 

A meghámozott, felszeletelt krumplit annyi sós vízben tesszük fel főni, hogy éppen ellepje. Babérlevéllel és borssal ízesítjük. Amikor megfőtt a krumpli, csomómentesre keverjük a tejfölt, a keményítőt és egy kevés főzőlevet, majd felöntjük a keverékkel a főtt krumplit. Hagyjuk kicsit összefőni a főzeléket. Beállítjuk a sósságát, és igény szerint  kevés ecetet teszünk hozzá. 

Közben a fagyasztott halfasírtot közepesen forró olajban szép pirosra sütjük. 

 Fotó: egy.hu

A cikk megjelenését a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. támogatta. 

 

Kapcsolódó tartalom
Több halat az asztalra!
Farkas Boglárka | 2025. december 03

Több halat az asztalra!

Bár Magyarország gazdag édesvízi halállománnyal és hagyományos halászati kultúrával rendelkezik, az egy főre jutó éves átlagos halfogyasztás 6 kilogramm, ami az uniós átlagban (20 kg) az utolsónak számít. Nálunk sajnos a halételek fogyasztása leginkább az ünnepekre és főleg a karácsonyra koncentrálódik, miközben a világ számos országában a hal mindennapi alapélelmiszer.