
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
 - 14 dkg porcukor
 - 4 nagy tojás
 - 4 dkg vaníliás cukor
 - 3 db füge
 - 9 dkg kandírozott gyümölcs és mazsola
 - 20 dkg liszt
 
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. 
Ezután beleütjük a tojásokat. Ekkor nagyon nehezen fog elkeveredni, de adjuk hozzá rögtön a kandírozott gyümölcsöket és a felaprított fügét is. Ezek segítenek, hogy újra krémes legyen a keverék állaga.
Végül a lisztet forgatjuk bele. A formába simítjuk, kicsit megütögetjük, majd mehet a sütőbe.
Ez a mennyiség egy nagyobb vagy két kisebb gyümölcskenyérhez elegendő.
180 fokon 15-20 perc alatt tökéletesen megsül.
Kapcsolódó tartalom
        
                    









