
Hozzávalók
- 12 dkg liszt
 - 5 dkg cukor
 - 8 dkg vaj
 - csipetnyi só
 - 1 kiskanál citromlé
 - 1 kiskanál sütőpor
 - 1 tojás
 
A töltelékhez:
- 30 dkg tejszínes krémsajt
 - 1 tojás
 - 3 evőkanál méz
 - 3 evőkanál zabpehely
 - 30 dkg friss füge
 
Elkészítés
A lisztet a cukorral, a sütőporral és csipetnyi sóval összeszitáljuk, a vajjal elmorzsoljuk. A tojást felütjük, villával kissé felverjük, majd a felét a masszához adjuk – a másik felét a töltelékhez félretesszük. A tésztát jól összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva behűtjük. Elkészítjük a tölteléket, ehhez a krémsajtot a tojásokkal meg a mézzel simára keverjük.
A tésztát lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele egy kb. 24 cm átmérőjű formát. A formába fektetett tésztát megszórjuk zabpehellyel, rásimítjuk a sajtkrémet. Szépen kirakosgatjuk negyedekbe vágott fügével, majd előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Hidegen szeleteljük.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho

                









