Fasírozott édesburgonya-pürével és salátával
Olvasási idő: 1 perc

Fasírozott édesburgonya-pürével és salátával

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók (három főre)

A fasírthoz:

  • 20 dkg karaj
  • 1/2 alma
  • 1 db kicsi lilahagyma
  • 3 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojás
  • bors
  • pirospaprika

Az édesburgonya-püréhez:

  • 3 db édesburgonya 

A salátához:

  • madársaláta
  • 1 ek fehér fűszer vagy borecet
  • 1 kk tökmagolaj
  • fokhagyma

Elkészítés

Egy apró lyukú húsdarálón ledaráljuk a 20 dkg karajt, egy fél meghámozott almával és a lilahagyma felével. (Azért almát választottam, mert az jól lazítja a húst, de nem hizlal, mint az áztatott zsemle.) A hagyma másik felét apró kockára vágva rakjuk a húshoz. Hozzáadunk még egy egész tojást, egy teáskanálnyi fűszerpaprikát (lehet füstölt paprika is), majd a sót és a frissen őrölt feketeborsot. Jól átkeverjük a masszát, majd egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben hat darab lapos fasírozottat formázunk belőle. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük őket.

Amíg a hús megsül, addig egy jól megmosott édesburgonyát héjában megsütünk. Amikor elkészült a hús is, akkor összekeverünk egy evőkanál fehér borecetet egy kávéskanál tökmagolajjal, pici sóval és egy leheletnyi reszelt fokhagymával, és a madársalátát jól beleforgatjuk. Az édesburgonyát, más néven batátát meghámozzuk és összetörjük, ráreszeljük a tetejére egy kis lime héját, borsozzuk, és már tálalhatjuk is.

Kapcsolódó tartalom
Hajtogatott pogácsa
| 2025. máj 15

Hajtogatott pogácsa

Borbás Marcsi receptje