Erős Pistás tépett malac buciban, coleslaw-val
Olvasási idő: 2 perc

 Erős Pistás tépett malac buciban, coleslaw-val

Rákóczi Feri receptje

 Hozzávalók:

1,5 kg lapocka
4 ek. Erős Pista
3 ek. barnacukor
1 ek. római kömény
½ ek. koriander
½ ek. tört bors
1 ek. füstölt paprika
2-3 ek. Univer mustár
2 ek. Univer vöröshagymakrém
2 ek. Univer fokhagymakrém
olaj

3 dl alaplé, víz vagy fehérbor
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma

Elkészítés:

Keverd össze az összes alapanyagot, majd alaposan kend be vele a húst. Tedd a tepsibe a hagymákat, tedd mellé a húst, és önts alá alaplevet, fehérbort vagy vizet. Takard le alufóliával, és tedd az előmelegített sütőbe. 110 fokon kell neki vagy 6 óra, de ha sietsz, akkor 150 fokon kb. 3 óra alatt elkészül.

 

A coleslaw-hoz:

1/2 fej káposzta reszelve
2 répa reszelve
1 fej lilahagyma apróra vágva
3 dl Univer majonéz
1,5 dl 30%os tejszín
1/2 lime leve
2 tk. barnacukor
1 ek. méz

 Elkészítés:

Sózd be a káposztát, hogy levet eresszen, majd alaposan nyomkodd ki. Keverd össze a majonézt, tejszínt, cukrot, mézet. Ízesítsd a lime levével, majd add hozzá a hagymát, répát és a káposztát. Jó, ha hagyod állni.  

Vágj ketté ciabattát, zsemlét, gyökérkenyeret, mehet bele a sütés után összetépett hús és a káposztasaláta.

A recept megjelenését az Univer támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Bárányflekken paprikás mártással
| 2025. szeptember 26

Bárányflekken paprikás mártással